Таксисти крећу у протестну вожњу

Након данашњег инцидента, таксисти су прво почели да протестују, а затим су одлучили да крену и у протестну вожњу.

Србија 22.05.2019 | 17:57
Таксисти крећу у протестну вожњу
Иако су из полиције апеловали на њих да то не чине, због гужве која се очекује у ово време, они су ипак одлучили да се оглуше о молбу полиције и да се са Новог Београда упуте у правцу Скупштине.

Такође су најавили и да ће возити брже него уобичајено, тако да избегавајте правац Нови Београд - Бранков мост - центар града, јер се очекује још већа гужва него иначе у ово време.



ИНЦИДЕНТ

На Новом Београду данас је дошло до туче двојице возача у којој је повређен возач Лукс таксија.

Инцидент се догодио у 14.30 на углу Омладинских бригада и Булевар Зорана Ђинђића.

Како су у Лукс таксију потврдили за Курир, њихов возач је повређен и лекари су га прегледали.

На месту туче окупили су се други таксисти како би показали солидарност, а како су рекли возач који је побегао је такође таксиста.

"Сумњамо да је реч о једној од компанија које превозе путнике путем апликација", рекли су окупљени таксисти.



Како јавља репортер Курира са лица места, на раскрсници се налази стотинак таксиста из разних такси станица и тренутно су сви паркирани. Колона тих возила се протеже све до Општине Нови Београд.

Повређени таксиста налази се у полицијској станици где даје изјаву, а колеге га чекају како би кренили у протестну вожњу до града.

"Нећемо се разићи док не ухапсе нападача", поручују окупљени.

Приметан је и велики број полиције, која обезебеђује овај скуп.

Полиција је на терену и покушава да спречи тежи инцидент, саобраћај се у овом делу града одвија веома успорено пошто је неколико трака блокирано.

(Курир)
Фото: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

лабуд.

22.05.2019 16:50

Не знам колико ова вијест је интересантна људима у РС,Овдје људи имају своје бриге и проблеме,не вјерујем да их дотицу проблеми београдски таксиста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

22.05.2019 18:14

Треба и увек це требати да нас интересује ста се у Матици Србији догадја.Вест је на правом месту и тако треба и убудуце да се ради.Све похвале за БН!!!

Name

Ре

22.05.2019 20:24

Мене не интересује ко је истукао таксисту у Србији. Мене интересује зашто су мале плате у Републици Српској. Ти можеш у матицу отићи и лично се увјерити у ситуацију. Мене се то не тиче. Зато износи мишљење у своје име.

Name

Ре Расо

22.05.2019 21:50

Откуд ти матица кад ниси никад био тамо ?