Taksisti kreću u protestnu vožnju

Nakon današnjeg incidenta, taksisti su prvo počeli da protestuju, a zatim su odlučili da krenu i u protestnu vožnju.

Srbija 22.05.2019 | 17:57
Taksisti kreću u protestnu vožnju
Iako su iz policije apelovali na njih da to ne čine, zbog gužve koja se očekuje u ovo vreme, oni su ipak odlučili da se ogluše o molbu policije i da se sa Novog Beograda upute u pravcu Skupštine.

Takođe su najavili i da će voziti brže nego uobičajeno, tako da izbegavajte pravac Novi Beograd - Brankov most - centar grada, jer se očekuje još veća gužva nego inače u ovo vreme.



INCIDENT

Na Novom Beogradu danas je došlo do tuče dvojice vozača u kojoj je povređen vozač Luks taksija.

Incident se dogodio u 14.30 na uglu Omladinskih brigada i Bulevar Zorana Đinđića.

Kako su u Luks taksiju potvrdili za Kurir, njihov vozač je povređen i lekari su ga pregledali.

Na mestu tuče okupili su se drugi taksisti kako bi pokazali solidarnost, a kako su rekli vozač koji je pobegao je takođe taksista.

"Sumnjamo da je reč o jednoj od kompanija koje prevoze putnike putem aplikacija", rekli su okupljeni taksisti.



Kako javlja reporter Kurira sa lica mesta, na raskrsnici se nalazi stotinak taksista iz raznih taksi stanica i trenutno su svi parkirani. Kolona tih vozila se proteže sve do Opštine Novi Beograd.

Povređeni taksista nalazi se u policijskoj stanici gde daje izjavu, a kolege ga čekaju kako bi krenili u protestnu vožnju do grada.

"Nećemo se razići dok ne uhapse napadača", poručuju okupljeni.

Primetan je i veliki broj policije, koja obezebeđuje ovaj skup.

Policija je na terenu i pokušava da spreči teži incident, saobraćaj se u ovom delu grada odvija veoma usporeno pošto je nekoliko traka blokirano.

(Kurir)
Foto: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

labud.

22.05.2019 16:50

Ne znam koliko ova vijest je interesantna ljudima u RS,Ovdje ljudi imaju svoje brige i probleme,ne vjerujem da ih doticu problemi beogradski taksista.

ODGOVORITE
Name

Raso

22.05.2019 18:14

Treba i uvek ce trebati da nas interesuje sta se u Matici Srbiji dogadja.Vest je na pravom mestu i tako treba i ubuduce da se radi.Sve pohvale za BN!!!

Name

Re

22.05.2019 20:24

Mene ne interesuje ko je istukao taksistu u Srbiji. Mene interesuje zašto su male plate u Republici Srpskoj. Ti možeš u maticu otići i lično se uvjeriti u situaciju. Mene se to ne tiče. Zato iznosi mišljenje u svoje ime.

Name

Re Raso

22.05.2019 21:50

Otkud ti matica kad nisi nikad bio tamo ?