Пјонтек стиже у Реал прије Јовића?!

Мадриђани губе стрпљење!

Фудбал 22.05.2019 | 23:10
Пјонтек стиже у Реал прије Јовића?!
Негде је запело око Луке Јовића.

Велики трансфер српског нападача у Шпанију се опет налази у облаку неизвесности. Прво је изгледало да сигурно иде у Барселону, потом су Каталонци одустали и ускочио је Реал Мадрид. Многи шпански медији су тврдили да је посао готов, али изгледа да није.

Истина је да је Реал договорио услове са српским голгетером и његовим заступницима. У питању је шестогодишњи уговор вредан 60.000.000 евра на бруто нивоу, односно нешто мање од 30.000.000 евра нето. Међутим, Краљевски клуб никако да скрши отпор Ајнтрахта. Сума од 60.000.000 евра за обештећење која се помињала, сада изгледа као да не одговара једној од две стране. Или је Реал одлучио да му је то прескупо, или Немци сада траже више пара. Подсетимо да 20 одсто од трансфера иде Бенфики, мањи проценат и Црвеној звезди, па би Немци када се одбију трошкови откупа уговора зарадили око 40.000.000 евра чисто на Јовићу.

Дуго се спекулисало да би и неки Реалов играч могао да буде део трансфера и да замени Јовића у Франкфурту. Помињали су се Маријано Дијаз, Раул де Томас и Педро Руиз али изгледа да је негде запело. Или играчи не желе у Ајнтрахт или их је Реал проценио прескупо или Ајнтрах не жели никога од њих већ само кеш.

Да је трансфер запео, говоре и информације којима располаже вероватно најбоље обавештени шпански новинар Ђозеп Педрерол. Заштино лице популарног Чирингита тврди да Реал размишља о алтернитви за Јовића. Баш тим речима.

Дакле, реал није одустао од Јовића, али полако губи стрпљење и окреће се другим решењима. Помињу се нека скупља и нереална попут Кејна и Икардија, али и нека јефтинија и реалнија попут Аркадијуша Милика из Наполија, Кшиштофа Пјонтека из Милана, Дувана Запате из Аталанте, па чак и нека потпно потцењена попутАндрее Белотија из Торина, Каспера Долберга из Ајакса или Лука де Јонга из ПСВ Ајндховена који би били последње опције ако све пропадне.

Пјонтеково име је искочило у први план. Пољак је и зимус био мета Реала, чак су челници мадридског клуба посетили зимске припреме Ђенове у Малаги како испипали ситуацију, али је одлучено да Реак ипак не крене по Пољака. Били су скептични да је пролазна сензација и да треба да се докаже у неком јачем клубу.

Пјонтек је убрзо прешао у Милан и сјајно стратовао. У неколико утакмица је носио Милан на леђима, погађао како је стигао, али је са падом форме целог тима у финишу сезоне и он запао у кризу. Ипак, општа је оцена да у онаквој екипи и окружењу које има у Милану, није могао боље од 11 голова на 18 мечева. Што је изгледа убедило Реал да опет озбиљно размисли о њему.

Како се Миланова сезона тренутно налази пред потпуним колапсом коло пре краја Серије А, тако расту и шансу да Пјонтек буде жртвован у склопу велике реконструкције тима. Ако Милан не дочека поклон од Емполија или Сасуола у недељу и извиси за Лигу шампиона, биће великих промена и кресања трошкова. Промене се већ назиру у најављеним одласцима директора Леонарда и тренера Гатуза, а због проблема са финансијским фер-плејом би могли да буду жртвовани играчи попут Пјонтека, Суса, Чалханоглуа, па чак иРомањолија и Донаруме. Милан би њиховим продајама закприо финансијски минус и кренуо од нуле.

Реал би у тој ситуацији могао да добије Пјонтека за сличну цену као Јовића.

Јовићев трансфер је и даље „жив“, Србин је Реалова најпожељнија опција, али ако Фали Рамадани као кључни човек у трансферу не успе да смекша Ајнтрахтовог директора Фредија Бобића, прича би могла да буде завршена као са Барселоном.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар