Pjontek stiže u Real prije Jovića?!

Madriđani gube strpljenje!

Fudbal 22.05.2019 | 23:10
Pjontek stiže u Real prije Jovića?!
Negde je zapelo oko Luke Jovića.

Veliki transfer srpskog napadača u Španiju se opet nalazi u oblaku neizvesnosti. Prvo je izgledalo da sigurno ide u Barselonu, potom su Katalonci odustali i uskočio je Real Madrid. Mnogi španski mediji su tvrdili da je posao gotov, ali izgleda da nije.

Istina je da je Real dogovorio uslove sa srpskim golgeterom i njegovim zastupnicima. U pitanju je šestogodišnji ugovor vredan 60.000.000 evra na bruto nivou, odnosno nešto manje od 30.000.000 evra neto. Međutim, Kraljevski klub nikako da skrši otpor Ajntrahta. Suma od 60.000.000 evra za obeštećenje koja se pominjala, sada izgleda kao da ne odgovara jednoj od dve strane. Ili je Real odlučio da mu je to preskupo, ili Nemci sada traže više para. Podsetimo da 20 odsto od transfera ide Benfiki, manji procenat i Crvenoj zvezdi, pa bi Nemci kada se odbiju troškovi otkupa ugovora zaradili oko 40.000.000 evra čisto na Joviću.

Dugo se spekulisalo da bi i neki Realov igrač mogao da bude deo transfera i da zameni Jovića u Frankfurtu. Pominjali su se Marijano Dijaz, Raul de Tomas i Pedro Ruiz ali izgleda da je negde zapelo. Ili igrači ne žele u Ajntraht ili ih je Real procenio preskupo ili Ajntrah ne želi nikoga od njih već samo keš.

Da je transfer zapeo, govore i informacije kojima raspolaže verovatno najbolje obavešteni španski novinar Đozep Pedrerol. Zaštino lice popularnog Čiringita tvrdi da Real razmišlja o alternitvi za Jovića. Baš tim rečima.

Dakle, real nije odustao od Jovića, ali polako gubi strpljenje i okreće se drugim rešenjima. Pominju se neka skuplja i nerealna poput Kejna i Ikardija, ali i neka jeftinija i realnija poput Arkadijuša Milika iz Napolija, Kšištofa Pjonteka iz Milana, Duvana Zapate iz Atalante, pa čak i neka potpno potcenjena poputAndree Belotija iz Torina, Kaspera Dolberga iz Ajaksa ili Luka de Jonga iz PSV Ajndhovena koji bi bili poslednje opcije ako sve propadne.

Pjontekovo ime je iskočilo u prvi plan. Poljak je i zimus bio meta Reala, čak su čelnici madridskog kluba posetili zimske pripreme Đenove u Malagi kako ispipali situaciju, ali je odlučeno da Reak ipak ne krene po Poljaka. Bili su skeptični da je prolazna senzacija i da treba da se dokaže u nekom jačem klubu.

Pjontek je ubrzo prešao u Milan i sjajno stratovao. U nekoliko utakmica je nosio Milan na leđima, pogađao kako je stigao, ali je sa padom forme celog tima u finišu sezone i on zapao u krizu. Ipak, opšta je ocena da u onakvoj ekipi i okruženju koje ima u Milanu, nije mogao bolje od 11 golova na 18 mečeva. Što je izgleda ubedilo Real da opet ozbiljno razmisli o njemu.

Kako se Milanova sezona trenutno nalazi pred potpunim kolapsom kolo pre kraja Serije A, tako rastu i šansu da Pjontek bude žrtvovan u sklopu velike rekonstrukcije tima. Ako Milan ne dočeka poklon od Empolija ili Sasuola u nedelju i izvisi za Ligu šampiona, biće velikih promena i kresanja troškova. Promene se već naziru u najavljenim odlascima direktora Leonarda i trenera Gatuza, a zbog problema sa finansijskim fer-plejom bi mogli da budu žrtvovani igrači poput Pjonteka, Susa, Čalhanoglua, pa čak iRomanjolija i Donarume. Milan bi njihovim prodajama zakprio finansijski minus i krenuo od nule.

Real bi u toj situaciji mogao da dobije Pjonteka za sličnu cenu kao Jovića.

Jovićev transfer je i dalje „živ“, Srbin je Realova najpoželjnija opcija, ali ako Fali Ramadani kao ključni čovek u transferu ne uspe da smekša Ajntrahtovog direktora Fredija Bobića, priča bi mogla da bude završena kao sa Barselonom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar