''Желим спријечити државну кризу''

Аустријски канцелар Себастијан Курц поручио је данас да је проналажењем експерата који су попунили министарска места која су напустили чланови Слободарске партије (ФПО) спријечио да из кризе једне странке настане државна криза.  

Свијет 22.05.2019 | 16:16
''Желим спријечити државну кризу''
Курц је на конференцији за штампу пред први састанак прелазне владе након полагања заклетве нових министара рекао да грађани имају шансу на пријевременим изборима да одлуче о будућем курсу.

Како је рекао, имена нових чланова у прелазној влади прво је саопштио свим парламентарним партијама, а прије свих лидерки Социјалдемократске партије (СПО) Памели Ренди Вагнер, те је најавио даље разговоре са лидерима странака.

Тиме је одговорио на критике опозиције, која тврди да се са њима уопште није консултовао нити им је саопштио имена, већ су за њих чули из медија. 

– Најпре сам информисао СПО као највећу опозициону странку у парламенту, а касније остале – објаснио је канцелар.

Курц је нагласио да прелазна влада нема исте задатке као она класична и да ће јој је прије свега задатак да сачува стабилност до избора који би требало да се одрже у септембру.

Криза у аустријској влади и крах коалиције са ФПО услиједили су након објављивања видео снимака на којима доскорашњи лидер слободараца Хајнц Кристијан Штрахе једној Рускињи нуди државне послове у замјену за финансијску помоћ његовој странци.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Може

22.05.2019 14:33

Може да нам се свиђа или не свиђа нешто код Курца али сам је рекао да је ангажовао експерте да замијене министре до нових избора. А код нас самозвани владар Републике Српске Додик брани Милана Тегелтију за кога се већ наслућивало да га је Додик 2014 године прогурао преко корумпиране већине у Високом судском и тужилачком савјету. Данас га је бранио а Тегелтија прије двије године тврди у дуелу са судијом Перићем да се никада није састао у животу са Додиком

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.05.2019 15:20

Нису га ови овде политичари одавно примили у посету.

Name

Септицка Јама Смо Ми Овде

22.05.2019 14:37

Додик казе то је намјестаљка.Хаха,образ му опанак.Овде код нас цим те оптузе одмах намјестено вако нако а покрадосе.Тамо цовек одма културну призна,све се дигне да се то санкционисе и среди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тре

22.05.2019 15:21

То се они с нама из Еу озбиљно зезају шаљу нам курца, гузенбауера, итд. Јер знају шта те речи код нас значе.

ОДГОВОРИТЕ