Куријер: Новак може да опет обједини слемове!

Некада први тенисер света Американац Џим Куријер сматра да Новак Ђоковић има велике изгледе да понови успех из 2015. и 2016. године.

Тенис 22.05.2019 | 19:06
Куријер: Новак може да опет обједини слемове!
Тада је српски тенисер освојио сва четири Гренд слем турнира, додуше не у једној календарској години. Сада му се у Паризу пружа још једном прилика да понови тај успех.

Куријер, шампион Ролан Гароса 1991. и 1992. године, уверен је да све зависи од Новака и од тога како ће се он осећати и играти на турниру у Булоњској шуми.

"Ако је расположен, Новак је тенисер који је изазов за све на свакој подлози. Тријумф у Паризу значио би да је други пут у каријери власник сва четири Гренд слема у низу и не сумњам да тако нешто може да понови", изјавио је Американац за "ИТВ Спорт".

Новак је недавно у финалу поражен од Рафаела Надала. Шпанац брани титулу, по многима је главни фаворит, а Куријера су питали да ли је Роџер Федерер у игри да освоји 21. велику титулу. Није га поменуо у групи фаворита.

"Новак Ђоковић и Доминик Тим су ми два имена која ми одмах падају на памет. Новакова убедљива победа над Надалом у финалу Аустралијан Опена је била заиста нешто посебно, а побеђивао је Рафу и раније у Паризу. Тим је протеклих година напредовао, показао је да може да буде изазивач и на њему је да начини искорак", закључио је Американац.

Куријер ће током Ролан Гароса бити стручни коментатор за ИТВ4 телевизију, а жреб за Ролан Гарос биће обављен у четвртак, 23. маја од 19 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар