Мелоун: Знам да ће се Јокић вратити још бољи након љета!

Тренер Денвер Нагетса сумирао утиске о веома успешној сезони његовог тима.

Кошарка 22.05.2019 | 17:42
Мелоун: Знам да ће се Јокић вратити још бољи након љета!
Иако су елиминисани од Портланда у полуфиналу дивизије, кошаркаши и навијачи тима из Колорада морају бити задовољни. Кола иду у правом смеру, ако питате и челнике клуба који су без икакве дилеме потврдили да ћеМајкл Мелоун остати на клупи Нагетса и у сезони која долази. Да шлаг буде стављен на торту, Никола Јокић иЏамал Мареј ће наредне године поново покушати да се домогну шампионског прстена са Денвером. И нема сумње да остали тимови треба да се прибојавају.

Српски кошаркаш је већ показао да се на њега може озбиљно рачунати у будућности. Није разочарао ниМареј, који се веома добро носио са феноменалним Дамијаном Лилардом. Генерално гледано, тренер Денвера ће покушати да на играма ове двојице играча изгради стил који ће Нагетси гајити у наредној сезони.

“Пре свега, морам да истакнем да је Мареј био одличан у плеј-офу. Оно што сам код њега једино приметио је неконзистентност, али то се јавља код свих младих играча који се не зову Никола Јокић”, шаљиво је изјавио Мелоун.

Додаје да ће Џамал сигурно наставити да развија игру у правом смеру, те да ће му ово лето добро доћи да се одмори и припреми за све оно што предстоји већ од октобра.

“Често сам причао са њим и опомињао га да није ствар у томе да на једном мечу треба постићи преко 40 поена, а већ на следећем пасти испод осам. Мора да схвати да је конзистентност јако важна”, подвукао је тренер Нагетса.

Он се потом окренуо играма Николе Јокића за кога сматра да још није показао ни делић онога што уме и зна, те да нас следеће сезоне очекује прави његов бум.

“Што се тиче Јокића, види се да је доста радио на телу и кондицији. Мислим да је ове сезоне направио гигантски корак напред када говоримо о менталном приступу и зрелости коју показује док игра. Још увек мора да научи како да се опходи према судијама, али то су ствари које долазе кроз године. Са искључиво кошаркашког гледишта, Јокић ми је показао да је дорастао изазову”, рекао је Мелоун.

Јокићеве бројке у плеј-офу су заиста импозантне. Само Шакил О'Нил, Дејвид Робинсон, Хаким Олајџувон иПатрик Евинг могу да се пореде са нашим кошаркашем, када је у питању први наступ у завршници НБА лиге. Српски кошаркаш је просечно бележио 25,1 поен по утакмици, уз чак 13 скокова и 8,4 подељених лопти, што је податак за свако поштовање.

За крај, Мелоун је изјавио да нас од Џокера најбоље тек очекује.

“Знам да ће се након лета вратити још јачи и бољи. Он то ради сваке године, тако да немам разлога уопште ни да сумњам”, закључио је тренер Денвера.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар