Весели дјечији караван “Игре без граница” стиже у Бијељину!

Спортско-забавна манифестација „Јаффа Игре без граница” ће се одржати 25. маја 2019. године у Основној школи „Вук Караџић” у Бијељини, од 11 до 15 часова, те у Брчком 26. маја у сали Техничке школе од 13 до 17 часова. На такмичењу ће у оба града учествовати око 1. 000 малишана основношколског узраста.

Здравље 22.05.2019 | 13:53
Весели дјечији караван “Игре без граница” стиже у Бијељину!

Предвођени капитенима, малишани ће се такмичити у 5 забавних дисциплина у 4 узрасне групе, показати брзину, спретност те склоност ка тимском раду. На овај начин послаће поруку својим вршњацима колико је важан спорт, физичка активност те генерално здрави стилови живота. Осим основаца, дјеце из вртића наступиће и малишани са потешкоћама у развоју из Бијељине и Брчког, којима ће бити дониран дио средстава.


„Здравље дјеце треба да буде приоритет, а битан аспект здравља је физичка активност. Важно је да се дјеца окупе око заједничке идеје, те да се на забаван начин промовише спорт и тимски рад” – изјавила је координатор пројекта, Жељка Гајић.
Аутор спортског садржаја „Јаффа Игара без граница” и професор физичког васпитања и спорта, Пеђа Савић, истакао је да су основни циљеви ове манифестације дружење, забава, али и јако битна физичка активност и здраво одрастање малишана.

„У жељи да обогатимо спортско-рекреативни, али и забавни садржај у великом броју градова БиХ, те да у ери дигиталних медија покушамо да омасовимо спорт, кроз забавне игре буквално смо сваком дјетету омогућили да се бави спортском активношћу. Игре су прилагођене за сваки узраст и помно су осмишљене од тима стручњака из области спорта и здравства, јер нам је здраво одрастање дјеце на првом мјесту”, нагласио је Пеђа Савић.




У „Играма” уживају и родитељи и дјеца, а осмијеси на њиховим лицима и срећа током такмичења, али и након завршетка манифестације се заиста не могу описати ријечима – то се мора доживјети на лицу мјеста!


Осим такмичења у забавним играма које су аниматори смислили специјално за ову прилику, све присутне очекује богат ревијални програм у сали за који ће бити задужени плесни клубови и удружења. Све посјетиоце и навијаче ће дочекати бројне креативне радионице, те слатки и освјежавајући кутак, које су припремили спонзори „Јаффа Игара без граница”. Улаз је бесплатан за све посјетиоце а обезбијеђене су награде за побједнике, као и утјешне награде за све такмичаре.

Прве „Игре без граница” су одржане у Бањој Луци, у децембру 2018. године, у дворани „Обилићево” и окупиле су преко 400 малишана који нису могли сакрити задовољство и узбуђење. По завршетку манифестације о догађају се још дуго причало, па су организатори одлучили да направе истински бренд и игре организују у чак 8 градова Босне и Херцеговине. Након Бање Луке, „Игре” су одржане у Прњавору гдје је учешће узело 470 малишана и преко 500 посјетилаца. Потом се највеселији караван дјечије забаве „преселио” до Тузле, гдје је преко 380 такмичара и дупло више посјетилаца уживало у програму који су организатори припремили.


Још није касно да пријавите своју екипу!

Додатне информације о манифестацији и детаље о пријавама можете потражити на wеб сајту игребезграница.ба, те на друштвеним мрежама Фацебоок и Инстаграм.
Послије Бијељине и Брчког, ово спортско-забавно такмичење које је већ освојило срца свих малишана биће одржано и 29.9. у Требињу, 13.10. у Мостару, 24.11. у Сарајеву и 15.12. у Бањој Луци.

(БН)


Коментари / 0

Оставите коментар