Прича: Гдје сте сада, пријатељи моји?

Чиме се баве актери дербија у Купу 2001. решеног левицом Саше Илића? Директори, тренери, менаџери, појединци чак у женском фудбалу. . .

Фудбал 22.05.2019 | 23:00
Прича: Гдје сте сада, пријатељи моји?
Остао је још један меч. Каријера Саше Илића дуга 23 године примакла се великом финалу. И на опроштају биће баш - финале. Судар Црвене звезде и Партизана у борби за трофеј Купа Србије. Илић је саиграчима поручио да жели да се пензионише са трофејом у рукама. На њима је да му ту жељу испуне.

Илић ће у четвртак поподне бити на Маракани. На истом стадиону на којем је пре 18 година постигао један од голова у мрежу Црвене звезде. Било је финале Купа. И он је Партизану, једним од ретких погодака ван шеснаестерца и то левицом (а, дао је два левом Звезди у каријери) донео пехар (1:0).

Прошло је од тада 18 година. Неки момчићи који ће у четвртак навијати са трибина, тада нису били ни рођени. Као ни, рецимо, Страхиња и Лазар Павловић, кандидати за тим црно-белих за четвртак.

И после тих 18 година Саша ће поново бити на Маракани. Можда само на клупи, можда и мало на терену... А, са трибина, из ложе или можда крај ТВ екрана гледаће га готово сви актери тог финала Купа из маја 2001. Јер, осим Илића Капитена, сви остали су окачили копачке о клин. Са многима је остао у пријатељским односима, без обзира на клупске боје.

Да се подсетимо ко је тог дана био на терену великог финала.

Партизан

Радован Радаковић - Играчку каријеру завршио 2008. године. Данас је тренер.

Вук Рашовић – Не игра од 2004. Био је у међувремену и тренер Саши Илићу у Партизану. Сада ради у Уједињеним Арапским Емиратима.

Драгољуб Јеремић – Престао да се бави фудбалом 2008. године.

Ниша Савељић - Каријеру је завршио 2006. године. Пут га је последњих година одвео у – женски фудбал. И то у САД, у клубу Олнеy Гирлс, који је стратешки партнер француском Бордоу.

Бранимир Бајић - Једна дуга каријера, скоро као Илићева! Босански репрезентативац је направио лепо име на теренима Немачке, а пензионисао се пре годину дана у Дуизбургу.

Игор Дуљај - Откако је отишао у Украјину још 2004. године, више се није враћао. Завршио је каријеру и постао тренер. Кали се као помоћник у Шахтјору.

Горан Тробок - Каријеру је завршио 2007. године. Некадашњи неуморни везиста је остао у фудбалским водама и сада се бави менаџерским послом.

Владимир Ивић - Имао је одличну каријеру као играч, коју је окончао 2012. али је на путу да буде још успешнији као тренер. На првом послу у ПАОК-у освојио Куп Грчке, ове сезоне два трофеја у Израелу са Макабијем из Тел Авива.

Ивица Илиев – Играо до 2013. године. Навијачима Партизана је био пред очима у последње три године као спортски директор клуба. Поднео је оставку на ту дужност током пролећног дела првенства.

Миладин Бечановић - Рођени Никшићанин је играо до 2005. године и после ангажмана у грчком Пансераикосу је завршио каријеру. После тога је радио као скаут за француско тржиште.



Црвена звезда

Александар Коцић - По завршетку играчке каријере 2006. године постао је тренер голмана, а ту улогу је имао једно време и у репрезентацији Србије.

Саша Зорић - Терао је лопту до 2010. године и повукао се после сезоне у Срему. У међувремену се посветио и угоститељству.

Миливоје Витакић - Кршни Чачанин је после Црвене звезде каријеру наставио у Француској, где је и окачио копачке о клин 2010. године.

Лео Леринц - Играо је до 2008. године, када се опростио у дресу Војводине. Данас и он плива успешно менаџерским водама, јер је признао пре неку годину у интервјуу за МОЗЗАРТ Спорт да тренерски посао није за њега.

Ненад Лалатовић - Готово свакодневно је присутан у медијима као један од живописнијих ликова и успешнијих тренера домаћег фудбала. Последња адреса - Раднички из Ниша. Као играч је окачио копачке о клин 2007.

Горан Буњевчевић - Нажалост, некадашњи капитен Црвене звезде је преминуо пре годину дана.

Иван Гвозденовић - Мало шта се о њему знало неколико година, док није испливао у јавност као тренер у - Албанији. Ту је и играо до 2015. године. У жижи је био када је репрезентација Србије гостовала у тој земљи. После тога је тренерску каријеру наставио на Блиском истоку.

Дејан Илић - Највећи "непријатељ" Саше Илића на терену. Презимењаци и највећи "крвници". По завршетку каријере 2008. године бавио се менаџерством и скаутингом.

Горан Друлић – Играо је до 2012, а онда планирао да буде тренер, ишао на предавања... Доживео је 2014. године тежу саобраћајну несрећу. А, онда је све зачудила вест две године касније да је постао директор шпанског четвртолигаша Санта Изабела.

Миленко Аћимовић - Фудбал не игра од 2010. године, када се растао са бечком Аустријом. Пре годину дана је био Амбасадор УЕФА за Европско првенство у футсалу.

Михајло Пјановић - Каријеру завршио 2007. у Русији, од тада се бави приватним бизнисом.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар