Priča: Gdje ste sada, prijatelji moji?

Čime se bave akteri derbija u Kupu 2001. rešenog levicom Saše Ilića? Direktori, treneri, menadžeri, pojedinci čak u ženskom fudbalu. . .

Fudbal 22.05.2019 | 23:00
Priča: Gdje ste sada, prijatelji moji?
Ostao je još jedan meč. Karijera Saše Ilića duga 23 godine primakla se velikom finalu. I na oproštaju biće baš - finale. Sudar Crvene zvezde i Partizana u borbi za trofej Kupa Srbije. Ilić je saigračima poručio da želi da se penzioniše sa trofejom u rukama. Na njima je da mu tu želju ispune.

Ilić će u četvrtak popodne biti na Marakani. Na istom stadionu na kojem je pre 18 godina postigao jedan od golova u mrežu Crvene zvezde. Bilo je finale Kupa. I on je Partizanu, jednim od retkih pogodaka van šesnaesterca i to levicom (a, dao je dva levom Zvezdi u karijeri) doneo pehar (1:0).

Prošlo je od tada 18 godina. Neki momčići koji će u četvrtak navijati sa tribina, tada nisu bili ni rođeni. Kao ni, recimo, Strahinja i Lazar Pavlović, kandidati za tim crno-belih za četvrtak.

I posle tih 18 godina Saša će ponovo biti na Marakani. Možda samo na klupi, možda i malo na terenu... A, sa tribina, iz lože ili možda kraj TV ekrana gledaće ga gotovo svi akteri tog finala Kupa iz maja 2001. Jer, osim Ilića Kapitena, svi ostali su okačili kopačke o klin. Sa mnogima je ostao u prijateljskim odnosima, bez obzira na klupske boje.

Da se podsetimo ko je tog dana bio na terenu velikog finala.

Partizan

Radovan Radaković - Igračku karijeru završio 2008. godine. Danas je trener.

Vuk Rašović – Ne igra od 2004. Bio je u međuvremenu i trener Saši Iliću u Partizanu. Sada radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dragoljub Jeremić – Prestao da se bavi fudbalom 2008. godine.

Niša Saveljić - Karijeru je završio 2006. godine. Put ga je poslednjih godina odveo u – ženski fudbal. I to u SAD, u klubu Olney Girls, koji je strateški partner francuskom Bordou.

Branimir Bajić - Jedna duga karijera, skoro kao Ilićeva! Bosanski reprezentativac je napravio lepo ime na terenima Nemačke, a penzionisao se pre godinu dana u Duizburgu.

Igor Duljaj - Otkako je otišao u Ukrajinu još 2004. godine, više se nije vraćao. Završio je karijeru i postao trener. Kali se kao pomoćnik u Šahtjoru.

Goran Trobok - Karijeru je završio 2007. godine. Nekadašnji neumorni vezista je ostao u fudbalskim vodama i sada se bavi menadžerskim poslom.

Vladimir Ivić - Imao je odličnu karijeru kao igrač, koju je okončao 2012. ali je na putu da bude još uspešniji kao trener. Na prvom poslu u PAOK-u osvojio Kup Grčke, ove sezone dva trofeja u Izraelu sa Makabijem iz Tel Aviva.

Ivica Iliev – Igrao do 2013. godine. Navijačima Partizana je bio pred očima u poslednje tri godine kao sportski direktor kluba. Podneo je ostavku na tu dužnost tokom prolećnog dela prvenstva.

Miladin Bečanović - Rođeni Nikšićanin je igrao do 2005. godine i posle angažmana u grčkom Panseraikosu je završio karijeru. Posle toga je radio kao skaut za francusko tržište.



Crvena zvezda

Aleksandar Kocić - Po završetku igračke karijere 2006. godine postao je trener golmana, a tu ulogu je imao jedno vreme i u reprezentaciji Srbije.

Saša Zorić - Terao je loptu do 2010. godine i povukao se posle sezone u Sremu. U međuvremenu se posvetio i ugostiteljstvu.

Milivoje Vitakić - Kršni Čačanin je posle Crvene zvezde karijeru nastavio u Francuskoj, gde je i okačio kopačke o klin 2010. godine.

Leo Lerinc - Igrao je do 2008. godine, kada se oprostio u dresu Vojvodine. Danas i on pliva uspešno menadžerskim vodama, jer je priznao pre neku godinu u intervjuu za MOZZART Sport da trenerski posao nije za njega.

Nenad Lalatović - Gotovo svakodnevno je prisutan u medijima kao jedan od živopisnijih likova i uspešnijih trenera domaćeg fudbala. Poslednja adresa - Radnički iz Niša. Kao igrač je okačio kopačke o klin 2007.

Goran Bunjevčević - Nažalost, nekadašnji kapiten Crvene zvezde je preminuo pre godinu dana.

Ivan Gvozdenović - Malo šta se o njemu znalo nekoliko godina, dok nije isplivao u javnost kao trener u - Albaniji. Tu je i igrao do 2015. godine. U žiži je bio kada je reprezentacija Srbije gostovala u toj zemlji. Posle toga je trenersku karijeru nastavio na Bliskom istoku.

Dejan Ilić - Najveći "neprijatelj" Saše Ilića na terenu. Prezimenjaci i najveći "krvnici". Po završetku karijere 2008. godine bavio se menadžerstvom i skautingom.

Goran Drulić – Igrao je do 2012, a onda planirao da bude trener, išao na predavanja... Doživeo je 2014. godine težu saobraćajnu nesreću. A, onda je sve začudila vest dve godine kasnije da je postao direktor španskog četvrtoligaša Santa Izabela.

Milenko Aćimović - Fudbal ne igra od 2010. godine, kada se rastao sa bečkom Austrijom. Pre godinu dana je bio Ambasador UEFA za Evropsko prvenstvo u futsalu.

Mihajlo Pjanović - Karijeru završio 2007. u Rusiji, od tada se bavi privatnim biznisom.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar