ЛН: Најлакши ривал за силну Србију!

Турска у најјачем саставу! Европске и светске шампионке у среду у дворани Александар Николић дочекују аутсајдера Јужну Кореју. Прва звезда азијске селекције Ким Јеон Кунг није дошла у Београд.

Остали спортови 22.05.2019 | 13:25
ЛН: Најлакши ривал за силну Србију!
Почела је Лига нација, а на старту европске и светске шампионке разбиле су Холандију у дворани Александар Николић. На папиру Србију данас (17 часова) очекује најлакши ривал првог викенда – Јужна Кореја.

Азијска селекција годинама је у паду, није ни близу светског врха. Прва звезда репрезентације, примач сервиса турског гиганта Езачибашија, Ким Јеон Кунг, није допутовала у Београд. Корејке су првог дана у Београду изгубиле од Турске максималним резултатом.

Изабранице Зорана Терзића показале су већ првог дана да су једни од главних фаворита за трофеј. Иако без неких важних одбојкашица као што су Маја Огњеновић, Милена Рашић, Силвија Поповић и Јована Стевановић, европске вицешампионке Холанђанке биле су лак залогај. Ту су годинама наше две најбоље поентерке Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, уз искусну Стефану Вељковић која је прошлог викенда постала шампион Европе са Новаром. И данас се очекује да млађе играчице добију шансу да се покажу пред београдском публиком.

„Кореја, као и већина азијских селекција, типа Тајланд и Јапан, незгодна је репрезентација. Игра добро у пољу, мало греши, сваки поен мора да се заради. Корејке играју у измењеном саставу као и већина селекција овог првог викенда. Играмо пред домаћом публиком и желимо сваки меч да добијемо“, рекао је селектор Зоран Терзић за сајт Одбојкашког савеза Србије.

И традиција последњих година је на страни Србије. Последња два сусрета Српкиње су добиле Кореју без изгубљениог сета, а последњи пут ове две селекције су играле прошле године у премијерном издању Лиге нација.

У другом мечу у Београду очекује се неизвеснији меч. Турска је вероватно селекција која игра у најјачем саставу првог викенда. Искусни стратег Ђовани Гвидети окупио је младу екипу која брани друго место од прошле године. Против Корејки првог дана такмичења одличне су биле млада коректорка Вакифбанка Ебрар Каракурт и Ханде Баладин. Холанђанке су ослабљене, нема Лонеке Слутјес, прошле сезоне играчица Вакифбанка, а наредне италијанског Скандићија.

Италијанке су првог дана такмичења изненадиле домаћина Пољску иако није било Паоле Егону. Светске вицешампионке имаће тежак посао против увек фанатично борбених и неугодних Тајланђанки које су без изгубљеног сета славиле против Немица.

Американке бране трофеј од прошле године. Иако није било главних ведета Џордан Ларсон, Кимберли Хил и Мишел Барч-Хекли, САД су у Бугарској лако добиле Белгију са 3:0. Дерби одбојкашких велесила игра се у Бразилији, Кина – Русија. Обе репрезентације су поражене на старту такмичења и обе играју без главних звезда. За Кинескиње нема Жу Тинг, док Рускиње не предводи Наталија Гончарова, најбоља играчица шампиона ове земље Динама из Москве.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар