LN: Najlakši rival za silnu Srbiju!

Turska u najjačem sastavu! Evropske i svetske šampionke u sredu u dvorani Aleksandar Nikolić dočekuju autsajdera Južnu Koreju. Prva zvezda azijske selekcije Kim Jeon Kung nije došla u Beograd.

Ostali sportovi 22.05.2019 | 13:25
LN: Najlakši rival za silnu Srbiju!
Počela je Liga nacija, a na startu evropske i svetske šampionke razbile su Holandiju u dvorani Aleksandar Nikolić. Na papiru Srbiju danas (17 časova) očekuje najlakši rival prvog vikenda – Južna Koreja.

Azijska selekcija godinama je u padu, nije ni blizu svetskog vrha. Prva zvezda reprezentacije, primač servisa turskog giganta Ezačibašija, Kim Jeon Kung, nije doputovala u Beograd. Korejke su prvog dana u Beogradu izgubile od Turske maksimalnim rezultatom.

Izabranice Zorana Terzića pokazale su već prvog dana da su jedni od glavnih favorita za trofej. Iako bez nekih važnih odbojkašica kao što su Maja Ognjenović, Milena Rašić, Silvija Popović i Jovana Stevanović, evropske vicešampionke Holanđanke bile su lak zalogaj. Tu su godinama naše dve najbolje poenterke Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, uz iskusnu Stefanu Veljković koja je prošlog vikenda postala šampion Evrope sa Novarom. I danas se očekuje da mlađe igračice dobiju šansu da se pokažu pred beogradskom publikom.

„Koreja, kao i većina azijskih selekcija, tipa Tajland i Japan, nezgodna je reprezentacija. Igra dobro u polju, malo greši, svaki poen mora da se zaradi. Korejke igraju u izmenjenom sastavu kao i većina selekcija ovog prvog vikenda. Igramo pred domaćom publikom i želimo svaki meč da dobijemo“, rekao je selektor Zoran Terzić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

I tradicija poslednjih godina je na strani Srbije. Poslednja dva susreta Srpkinje su dobile Koreju bez izgubljeniog seta, a poslednji put ove dve selekcije su igrale prošle godine u premijernom izdanju Lige nacija.

U drugom meču u Beogradu očekuje se neizvesniji meč. Turska je verovatno selekcija koja igra u najjačem sastavu prvog vikenda. Iskusni strateg Đovani Gvideti okupio je mladu ekipu koja brani drugo mesto od prošle godine. Protiv Korejki prvog dana takmičenja odlične su bile mlada korektorka Vakifbanka Ebrar Karakurt i Hande Baladin. Holanđanke su oslabljene, nema Loneke Slutjes, prošle sezone igračica Vakifbanka, a naredne italijanskog Skandićija.

Italijanke su prvog dana takmičenja iznenadile domaćina Poljsku iako nije bilo Paole Egonu. Svetske vicešampionke imaće težak posao protiv uvek fanatično borbenih i neugodnih Tajlanđanki koje su bez izgubljenog seta slavile protiv Nemica.

Amerikanke brane trofej od prošle godine. Iako nije bilo glavnih vedeta Džordan Larson, Kimberli Hil i Mišel Barč-Hekli, SAD su u Bugarskoj lako dobile Belgiju sa 3:0. Derbi odbojkaških velesila igra se u Braziliji, Kina – Rusija. Obe reprezentacije su poražene na startu takmičenja i obe igraju bez glavnih zvezda. Za Kineskinje nema Žu Ting, dok Ruskinje ne predvodi Natalija Gončarova, najbolja igračica šampiona ove zemlje Dinama iz Moskve.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar