"Ђоковић је најкомплетнији у историји!"

Некадашњи трећи играч света, Давид Налбандијан, прокоментарисао је уочи Ролан Гароса Новака Ђоковића, Роџера Федерера, Рафаела Надала и Ника Кирјоса.

Тенис 22.05.2019 | 12:21
"Ђоковић је најкомплетнији у историји!"
Аргентинац се пензионисао пре шест година, али пажљиво прати дешавања у свету тениса.

Налданбијан је похвално причао о првом тенисеру света Ђоковићу.

"Он је комплетан. Сервира боље него што се чини, креће се на невероватан начин. Одговара физички. Када му иде добро нема падова у игри, нема слабе тачке, не знаш како да играш против њега. Помераш га, али је он увек испред. Нема слабости у игри са основне линије, он је најкомплетнији играч у историји", рекао је Налбандијан.

Када је причао о Надалу, Аргентинац се сетио свог дуела са Шпанцем у Мадриду и Паризу 2007. када је постао први играч у историји који је освојио ова два Мастерса један за другим, победивши на оба турнира Рафу, те још Федерера и Ђоковића.

"Надал је другачији играч када игра дугачке поене, а други кад игра кратке. Имао је доста проблема у Мадриду и ту сам ја преузимао иницијативу. У финалу Париза сам осећао да могу све са лоптом. Играчи са сјајним дворучним бекхендом могу да се носи са његовим форхендом, могу да парирају његовој игри".

Налбандијан је објаснио зашто је Федерер постао доминантан.

"Мислим да је Роџер много еволуирао, посебно када је достигао константност бекхенда. Био је сјајан као пети, шести на свету, али доста се мучио са бекхендом, није имао добар утицај. Промена се догодила 2003, приметио сам у Хјустону да му се променио бекхенд. После је изгубио два меча у години. Шта рећи".

На крају се дотакао и контроверзног Ника Кирјоса.

"Кирјос је врло талентована особа, али иза тога видим да је у конфликту са самим собом. Ако он није проблем, онда је него други. Има ружан став, са људим, са ривалима. Ник има проблем са личношћу и понашањем", закључио је Налбандијан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар