Коме је Влада РС повећала средства

– Влада Републике Српске измијенила је одлуку о распореду новца представништвима Српске у иностранству и највише повећала износ за представништво у Бечу, на уштрб износа за оснивање и рад нових представништава.

Република Српска 22.05.2019 | 08:44
Коме је Влада РС повећала средства
Укупан износ средстава намијењен представништвима остао је 4,7 милиона КМ.

Новац који ће добити из буџета највише је повећан за представништво у Бечу које је добило додатних 120.000 КМ, док је Београд добио повећање од 30.000 КМ, а Москва од 10.000 КМ.Средства су узета са ставке оснивање и рад нових представништава која је са 210.000 КМ смањена на 50.000 КМ.

У Министарству за европске интеграције и међународну сарадњу кажу за портал ЦАПИТАЛда је распоред новца измијењен због додатних активности представништава.

„Представништво Републике Српске у Аустрији реализује „Пројекат Изложбено – продајног салона  – Схоwроом Линз“ са циљем стварања и обезбеђивања повољних услова за компаније из Републике Српске, које би кроз изложбу и продају својих производа на тржиштима Аустрије, Њемачке и Чешке промовисале потенцијале привреде Републике Српске“, навели су у ресору којим руководи Златан Клокић.

Навели су да је представништво РС у Србији издвојило средства за представљање градова и општина Српске у Србији, са градом Градишка.

„Такође, додатна средства ће бити искоришћена и за организацију „Дана захвалности здравственим установама и здравственим радницима Србије“, у сарадњи са  Удружењем ратних војних инвалида отаџбинских ратова града Бањалука“, навели су у министарству.

Повећање новца представништву у Русији правдају организацијом стручне посјете делегације Универзитетско – клиничког центра РС ради усавршавања из области лапароскопске/минимално инвазивне хирургије.

(Цапитал)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јаффа

22.05.2019 09:22

Има за готиву, скупа аута, политичка путовања, хотеле, ресторане...а нема за плате, лијекове, дјецу...и има довољно гласова на изборима???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.05.2019 10:00

Стаче нама представништва када немају никакве ингиренције чему слузе кога представљају то је само приватно изношење пара. Имају амбасаде ваљда које раде дипломатије а и овлаштене су.

Name

Гергелy

22.05.2019 10:01

Треба знати Србоват није то свација посла,погледај опозицију и они би Србовали али не знају.Ту се гласови добијају.

Name

НЕ РЕГИСТРОВАНО

22.05.2019 10:59

НЕМА ПОДАТАКА КОЛИКО НОВЦА ИДЕ ЗА ДЕСНИЦАРЕ У ЕУ,КОЛИКО ЈЕ НОВЦА ДОБИО СТРАЦХЕ, И ОСТАЛИ ЕУ ВАМПИРИ,КРАЈЊЕ ДЕСНИЦЕ,ОНИ НЕ РАДЕ ДЗАБА,

Name

ре

22.05.2019 15:47

Дају се насе велике паре фасистима и неонацистима, олосу,...ста доцекасмо.