Kome je Vlada RS povećala sredstva

– Vlada Republike Srpske izmijenila je odluku o rasporedu novca predstavništvima Srpske u inostranstvu i najviše povećala iznos za predstavništvo u Beču, na uštrb iznosa za osnivanje i rad novih predstavništava.

Republika Srpska 22.05.2019 | 08:44
Kome je Vlada RS povećala sredstva
Ukupan iznos sredstava namijenjen predstavništvima ostao je 4,7 miliona KM.

Novac koji će dobiti iz budžeta najviše je povećan za predstavništvo u Beču koje je dobilo dodatnih 120.000 KM, dok je Beograd dobio povećanje od 30.000 KM, a Moskva od 10.000 KM.



Sredstva su uzeta sa stavke osnivanje i rad novih predstavništava koja je sa 210.000 KM smanjena na 50.000 KM.

U Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju kažu za portal CAPITALda je raspored novca izmijenjen zbog dodatnih aktivnosti predstavništava.

„Predstavništvo Republike Srpske u Austriji realizuje „Projekat Izložbeno – prodajnog salona  – Showroom Linz“ sa ciljem stvaranja i obezbeđivanja povoljnih uslova za kompanije iz Republike Srpske, koje bi kroz izložbu i prodaju svojih proizvoda na tržištima Austrije, Njemačke i Češke promovisale potencijale privrede Republike Srpske“, naveli su u resoru kojim rukovodi Zlatan Klokić.

Naveli su da je predstavništvo RS u Srbiji izdvojilo sredstva za predstavljanje gradova i opština Srpske u Srbiji, sa gradom Gradiška.

„Takođe, dodatna sredstva će biti iskorišćena i za organizaciju „Dana zahvalnosti zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima Srbije“, u saradnji sa  Udruženjem ratnih vojnih invalida otadžbinskih ratova grada Banjaluka“, naveli su u ministarstvu.

Povećanje novca predstavništvu u Rusiji pravdaju organizacijom stručne posjete delegacije Univerzitetsko – kliničkog centra RS radi usavršavanja iz oblasti laparoskopske/minimalno invazivne hirurgije.

(Capital)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jaffa

22.05.2019 07:22

Ima za gotivu, skupa auta, politička putovanja, hotele, restorane...a nema za plate, lijekove, djecu...i ima dovoljno glasova na izborima???

ODGOVORITE
Name

Re

22.05.2019 08:00

Stače nama predstavništva kada nemaju nikakve ingirencije čemu sluze koga predstavljaju to je samo privatno iznošenje para. Imaju ambasade valjda koje rade diplomatije a i ovlaštene su.

Name

Gergely

22.05.2019 08:01

Treba znati Srbovat nije to svacija posla,pogledaj opoziciju i oni bi Srbovali ali ne znaju.Tu se glasovi dobijaju.

Name

NE REGISTROVANO

22.05.2019 08:59

NEMA PODATAKA KOLIKO NOVCA IDE ZA DESNICARE U EU,KOLIKO JE NOVCA DOBIO STRACHE, I OSTALI EU VAMPIRI,KRAJNJE DESNICE,ONI NE RADE DZABA,

Name

re

22.05.2019 13:47

Daju se nase velike pare fasistima i neonacistima, olosu,...sta docekasmo.