БиХ: Киша сваки дан до 15. јуна

Према дугорочној прогнози коју је урадио Европски центар за средњорочне и дугорочне прогнозе, у Босни и Херцеговини се до 15. јуна очекује нестабилно вријеме с кишом, односно са пљусковима који ће падати скоро сваки дан.

Република Српска 21.05.2019 | 19:54
БиХ: Киша сваки дан до 15. јуна
Рекао је ово за "Независне" Небојша Куштриновић, метеоролог, и додао да иако ће нас сваки дан очекивати пљускови, ипак ће бити топло, што значи да ће бити и сунца и кише.

"Чињеница је да ће вријеме остати нестабилно и услова за појаву пљускова и грмљавине ће бити, а за викенд нас очекује слична температура као и ових дана, односно прије подне сунчано, а послије подне киша", каже Куштриновић.

Додао је да је пожељно пратити краткорочне прогнозе до седам дана, које су много прецизније од дугорочних.

"Нема већих опасности од поплава, али у сваком случају добро је што имамо добар мониторинг на сливовима и бићемо у прилици да на вријеме информишемо становништво", рекао је Куштриновић.

У Републичком хидрометеоролошком заводу РС кажу да се до понедјељка очекује промјењиво облачно вријеме са сунчаним интервалима и са температуром од 16 до 23 степена.

"Свакодневно биће развоја облачности, понегдје пљускови са грмљавином, и то је прогноза за наредне дане", рекли су у Заводу.

(Независне новине)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПИТОМИЈА са Јањарске Пијаце

21.05.2019 19:18

Овога Кустриновица треба смијенити доста нам је кише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.05.2019 21:05

У праву сте. Мозда не би ни падала да није најављена, али кад вец јесте, просто би је било срамота да не прокапље.

Name

Директ

22.05.2019 00:21

Знаци љето кад му је и вријеме.

ОДГОВОРИТЕ