BiH: Kiša svaki dan do 15. juna

Prema dugoročnoj prognozi koju je uradio Evropski centar za srednjoročne i dugoročne prognoze, u Bosni i Hercegovini se do 15. juna očekuje nestabilno vrijeme s kišom, odnosno sa pljuskovima koji će padati skoro svaki dan.

Republika Srpska 21.05.2019 | 19:54
BiH: Kiša svaki dan do 15. juna
Rekao je ovo za "Nezavisne" Nebojša Kuštrinović, meteorolog, i dodao da iako će nas svaki dan očekivati pljuskovi, ipak će biti toplo, što znači da će biti i sunca i kiše.

"Činjenica je da će vrijeme ostati nestabilno i uslova za pojavu pljuskova i grmljavine će biti, a za vikend nas očekuje slična temperatura kao i ovih dana, odnosno prije podne sunčano, a poslije podne kiša", kaže Kuštrinović.

Dodao je da je poželjno pratiti kratkoročne prognoze do sedam dana, koje su mnogo preciznije od dugoročnih.

"Nema većih opasnosti od poplava, ali u svakom slučaju dobro je što imamo dobar monitoring na slivovima i bićemo u prilici da na vrijeme informišemo stanovništvo", rekao je Kuštrinović.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu RS kažu da se do ponedjeljka očekuje promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i sa temperaturom od 16 do 23 stepena.

"Svakodnevno biće razvoja oblačnosti, ponegdje pljuskovi sa grmljavinom, i to je prognoza za naredne dane", rekli su u Zavodu.

(Nezavisne novine)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

PITOMIJA sa Janjarske Pijace

21.05.2019 19:18

Ovoga Kustrinovica treba smijeniti dosta nam je kiše.

ODGOVORITE
Name

Re

21.05.2019 21:05

U pravu ste. Mozda ne bi ni padala da nije najavljena, ali kad vec jeste, prosto bi je bilo sramota da ne prokaplje.

Name

Direkt

22.05.2019 00:21

Znaci ljeto kad mu je i vrijeme.

ODGOVORITE