Џумхур "окренуо" Лопеза, слиједи Вавринка!

Први рекет Босне и Херцеговине, Дамир Џумхур, забиљежио је побједу на старту АТП турнира из серије 250 у Женеви.

Тенис 21.05.2019 | 19:57
Џумхур "окренуо" Лопеза, слиједи Вавринка!
Џумхур. који је као 57. играч на АТП листи наступ у главном дијелу турнира изборио кроз квалификације, успио је у уторак да савлада Шпанца Фелисијана Лопеза, који је добио специјалну позивницу организатора швајцарског турнира, и то послије преокрета.

Било је 2:1 у сетовима 7:6, 4:6, 5:7 послије више од два и по сата велике борбе на женевској шљаци.

Шпанац, који је тренутно 108. тенисер свијета, а у каријери је најбољи пласман остварио прије три године када је био девети рекет планете, освојио је први сет у тај-брејку када је попустила концентрација Џумхура - 7:6 (7:2).

Дамир је први освојио гем на сервис шпанског играча за 2:1, али је већ у наредном четвртом гему, Шпанац узвратио рибрејком па је одлука о побједника сета морала да падне у 13. гему.

У другом сету, такође се играло гем за гем и обојица тенисера су љубоморно чували своје сервисе, иако је Лопез у четвртом гему имао три брејк шансе, које је "извукао" Сарајлија. Ипак,Шпанац је у седмом гему први изгубио свој сервис након што је Џумхур искористио другу брејк лопту и потом рутински стигао до изједначења - 6:4.

Одлучујући, трећи сет, сарајевски тенисер је започео новом брејк приликом, међутим Лопез је издржао налет, а онда узвратио и стигао до чак три брејк шансе, које је поново спасио Дамир и изједначио.

У петом гему је Џумхур имао три везане брејк лопте на 0:40, али је Лопез успио да се врати, да би потом пропустио и четврту шансу, што је Шпанац искористио и повео са 3:2.

Међутим, није то деморалисало Дамира, који је наставио да осваја гемове на свој сервис, да би потом у 11. гему без изгубљеног поена "брејкнуо" Лопеза и потом на свој сервис стигао до побједе - 7:5.

Џумхур је тако повео са 2:1 у међусобним двобојима против Лопеза и у наредној рунди такмичења га очекује дуел са другим носиоцем Станисласом Вавринком из Швајцарске.

Турнир у Женеви игра се за наградни фонд од 586.000 евра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муамер

21.05.2019 18:46

Браво момак

ОДГОВОРИТЕ