Новак говорио о Надалу - ни ријечи о Федереру!

Новак Ђоковић ће на предстојећем Ролан Гаросу покушати по други пут да начини подвиг и веже све четири Гренд слем титуле заредом.  Ђоковић: Нисам Федерер, не знам шта му се више допада! Мастерс у Риму је завршен, али нису престале приче о томе како је организатор планирао играње мечева под изузетно тешким условима.

Тенис 21.05.2019 | 22:15
Новак говорио о Надалу - ни ријечи о Федереру!
Српском тенисеру је то пошло за руком 2015. и 2016. године када је владао суверено од Вимблдона до Ролан Гароса, а сада је у истој позицији.

Ипак, очекује га тежак задатак да буде бољи од власника 11 пехара из Париза, Шпанца Рафаела Надала, који је и даље, па и по самом Ђоковићу, први фаворит за титулу.

Новак је по завршетку Мастерса у Риму, где је у финалу изгубио управо од Надала, анализирао ситуацију уочи сеобе најбољих светских играча у Париз и Булоњску шуму.

"Надал је фаворит број један, без сумње. Потом долазе остали. Мишљења сам да ће то бити веома добар турнир", рекао је Новак.

Ђоковић, који је у Паризу победио 2016. године, каже да има још доста играча који могу да угрозе примат Шпанца.

"И Доминик Тим игра заиста добар тенис, он може да победи било кога, посебно на шљаци. Фабио Фоњини такође игра добро, показао је против Надала у Монте Карлу зашта је способан", додао је Новак.

Освојити Гренд слем је изузетно тешко јер је за победу потребно добити три сета, а мечеви на шљаци могу баш да потрају, јер је у питању најспорија подлога.

"Имате мечеве на три добијена сета и само дан између одмора. Играчи имају довољно времена да уђу у најбољу форму. Сви покушавају да натемпирају врхунац форме за Ролан Гарос. Тако је и са мном, све мисли су ми усмерене ка турниру", поручио је светски број један.

Новака су многи питали шта мисли и о томе како се прави распоред играња мечевима, посебно јер је то био проблем и у Риму.

"Увек је питање желите ли или не да причате о томе. Увек сам се трудио да поштујем победу својих противника. Не волим много да причам о томе, али мислим да се распоређивање мечева може побољшати", закључио је Ђоковић.

Неколико кишних дана је значајно пореметило распоред тако да су и они најбољи тенисери били принуђени да због кишне среде у четвртак играју два меча дневно.

Новака Ђоковића су током турнира између осталог питали и шта би урадио да је био на месту Федерера и да је могао да први меч игра у уторак, уместо у среду.

"Ја нисам Федерер, тако да не могу да одговорим на то питање. Не знам шта се њему више допада. Лично, ја волим да почнем турнир раније, рецимо у уторак. Ипак, пошто сам играо у финалу у Мадриду, дошао сам мало касније и наравно да су ме ставили да играм у среду што се ради у таквим случајевима", каже Ђоковић.

Каже и да се такве ствари не могу предвидети.

"Ако рецимо нисам играо недељу пре тога, онда волим да стартујем раније, како бих имао дан одмора између првог и другог меча. Несрећа је кад имате цео дан кишу на турниру. Није тако често да пада целог дана, од јутра до мрака. Има много компликација. Тако је распоред био претрпан. Можда је једино могло да се уради тако да неки носиоци играју и у уторак. Али све је то под можда. Увек је у таквим ситуацијама дилема да ли се нешто може урадити боље", поручио је Новак.

Питање је како ће бити ако и од наредне недеље на Ролан Гаросу буде било проблема са кишом. У сваком случају, на организаторима је да створе фер услове за све, али јасно је да ће увек бити оних који су незадовољни одлукама.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар