Горштак ИИ: Енди Мари ускоро на терену!

Нови кук, нова и светла будућност за шкотског тенисера.

Тенис 21.05.2019 | 17:30
Горштак ИИ: Енди Мари ускоро на терену!
Те 2016. године само два тениера су била у жижи - Новак Ђоковић и Енди Мари. Јер док је први јурио вечну славу освајањем Ролан Гароса чиме је у исто време био шампион сва четири гренд слема, дотле је други покушавао да га заустави и прескочи.

У тој борби два титана белог спорта прдсто су урнисала један другог. Новаку је убрзо потом потпуно посустао лакат и каријера, а Ендију нешто касније кук тако да су обојица 2017. провела лечећи се, храмљући и трпећи велике болове.

Наравно, уследила је серија слабих резултата, прво нашег играча који је до краја 2016. препустио прво место Марију, па онда и аса и Данблејна који је полако копнио, да би почетком ове године, после пораза на Аустралијан опену дигао руке и најавио пензију. Ипак, убрзо после тога је отишао на нову операцију проблематичног кука на којој му је глава фемура (бутне кости) потпуно пресвучена металном легуром и од тада па до данас ради на оспособљавању да се врати на терен. А то време само што није дошло!

"Више не осећам бол у куку!" похвалио се сер Мари, "А сада морам још да видим као се понаша када играм озбиљан тенис. Доста сам се бавио голфом последњих месеци, и нити једном нисам осети бол, што ме неизмерно радује."

Колико је сигуран у обаљен посао, Мари је показао јуче тренингом на Вимблдону и то са једним од најбољих пријатеља на туру, проблематичним Ником Кирјосом.

"Боб Брајан је заменио обе главе фемура па игра као да није ништа. Зато ћу и ја прво пробати каква је ситуација у дублу, па тек онда ако буде све у реду ето ме у синглу. Постоји шанса да заиграм на једном турниру у наредних месец дана, али у паровима", закључио је троструки гредн слем и двоструки олимпијски шампион.

Како сада ствари стоје, све се чини да смо се почетком 2019. без потребе опрастали од овог шкотског горштака, јер се он враћа. Потребно је наравно још неко време да довољно ојача не би ли уопште могао озбиљно да се припреми, али до краја ове године могуће је да се потпуно врати. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар