Gorštak II: Endi Mari uskoro na terenu!

Novi kuk, nova i svetla budućnost za škotskog tenisera.

Tenis 21.05.2019 | 17:30
Gorštak II: Endi Mari uskoro na terenu!
Te 2016. godine samo dva teniera su bila u žiži - Novak Đoković i Endi Mari. Jer dok je prvi jurio večnu slavu osvajanjem Rolan Garosa čime je u isto vreme bio šampion sva četiri grend slema, dotle je drugi pokušavao da ga zaustavi i preskoči.

U toj borbi dva titana belog sporta prdsto su urnisala jedan drugog. Novaku je ubrzo potom potpuno posustao lakat i karijera, a Endiju nešto kasnije kuk tako da su obojica 2017. provela lečeći se, hramljući i trpeći velike bolove.

Naravno, usledila je serija slabih rezultata, prvo našeg igrača koji je do kraja 2016. prepustio prvo mesto Mariju, pa onda i asa i Danblejna koji je polako kopnio, da bi početkom ove godine, posle poraza na Australijan openu digao ruke i najavio penziju. Ipak, ubrzo posle toga je otišao na novu operaciju problematičnog kuka na kojoj mu je glava femura (butne kosti) potpuno presvučena metalnom legurom i od tada pa do danas radi na osposobljavanju da se vrati na teren. A to vreme samo što nije došlo!

"Više ne osećam bol u kuku!" pohvalio se ser Mari, "A sada moram još da vidim kao se ponaša kada igram ozbiljan tenis. Dosta sam se bavio golfom poslednjih meseci, i niti jednom nisam oseti bol, što me neizmerno raduje."

Koliko je siguran u obaljen posao, Mari je pokazao juče treningom na Vimbldonu i to sa jednim od najboljih prijatelja na turu, problematičnim Nikom Kirjosom.

"Bob Brajan je zamenio obe glave femura pa igra kao da nije ništa. Zato ću i ja prvo probati kakva je situacija u dublu, pa tek onda ako bude sve u redu eto me u singlu. Postoji šansa da zaigram na jednom turniru u narednih mesec dana, ali u parovima", zaključio je trostruki gredn slem i dvostruki olimpijski šampion.

Kako sada stvari stoje, sve se čini da smo se početkom 2019. bez potrebe oprastali od ovog škotskog gorštaka, jer se on vraća. Potrebno je naravno još neko vreme da dovoljno ojača ne bi li uopšte mogao ozbiljno da se pripremi, ali do kraja ove godine moguće je da se potpuno vrati. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar