Вријеме је да кренете у борбу против целулита

Ако хоћете да дочекате лето у топ-форми, интензивно се посветите топљењу "поморанџине коре". Нису довољне само промене у исхрани, јер треба "поправити" механизам испод коже који је довео до избијања масних наслага.

Здравље 21.05.2019 | 10:35
Вријеме је да кренете у борбу против целулита
У БОРБИ против целулита не постоји "чаробна пилула", већ се са њим треба борити дуже и чешће. Што је целулит више узео маха, то је његово уклањање теже и дуготрајније. Они који се спремају на летовање то би требало да имају на уму већ сада.

Није довољно одрећи се газираних пића и слаткиша, јер треба "поправити" механизам испод коже који је довео до избијања масних наслага на бутинама, задњици, стомаку...

С обзиром на то да је сваки организам другачији, зависи и који би третман требало применити. Појединима је довољно да се подстакне циркулација, производња колагена и формирање везивног ткива. Другима је неопходно и затезање коже, као и разбијање тврдокорних масних наслага.

Поред тога што захтева упорност, борба са целулитом и кошта, па су козметички третмани против "поморанџине коре" многима недоступни, али на тржишту постоје препарати за кућну употребу на бази са ензимом мукополисахаридазе или на бази бршљана, са којима уз редовну употребу може да се уклони целулит.

УДАРНИ ТАЛАСИ

ТЕРАПИЈА радијалним ударним таласима убрзава метаболизам и подстиче циркулацију. Просечно време трајања једног третмана је од 20 до 25 минута за једну регију тела. Потребно је обично између шест и 12 сесија са размаком од два до шест дана. Колико ће ефекти терапије трајати, зависи од животног стила. Саветује се да током трајања третмана пацијент пије два до три литра воде дневно и да се придржава исхране са што мање угљених хидрата. Не препоручује се хронично оболелим од болести метаболизма, трудницама и дојиљама. 
ЛПГ

АМЕРИЧКА агенција за храну и лекове одавно је признала ЛПГ третман као један од најефикаснијих за уклањање целулита. Овом методом повећава се проток крви и лимфе и појачава стварање колагена. ЛПГ третман заснива се на истовременом дејству вакуума и ролања коже, и комбинацији позитивног и негативног притиска на кожу. Тако се проток крви повећава за 400 одсто, проток лимфе за 300 одсто, а стварање колагена за 130 процената. На овај начин масно ткиво се замењује везивним, кожа постаје глатка, сјајна и затегнута, а и контуре тела постају лепше. Третмани се спроводе два пута недељно, током два месеца, а онда се форма одржава једном месечно. Не препоручује се особама које пате од упаљених вена, поремећаја циркулације, као ни трудницама и дојиљама. 

ЛАСЕР

УКОЛИКО уз целулит имате и опуштену кожу од помоћи ће вам бити третман ласером. Ласер "липо" метода користи две различите таласне дужине енергије како би се ефикасно реконструисали делови тела са опуштеном кожом и локализованим масним наслагама. Пракса је показала да су постигнути ефекти не само тренутни, већ и дуготрајни. Овом техником се постиже просечно умањење обима од седам до осам центиметара. У зависности од третиране регије третман траје од 15 минута до сат времена. Препоручују се три третмана у размацима од месец дана. 

МЕЗОТЕРАПИЈА

ЗА тврдокоран целулит стручњаци препоручују мезотерапију.Метода се ради ињекционим убризгавањем препарата који су регистровани за медицинску употребу. Они се убризгавају помоћу специјалних игала, малим бројем убода и сама процедура је за већину безболна. Третман траје око 30 минута, у већини случајева довољно је од три до пет третмана, а за оптималне резултате препоручује се понављање процедуре још два до три пута. 

КРИОЛИПОЛИЗА

ГУБИТАК масних наслага на струку, боковима, стомаку, задњици, бутинама и надлактицама у просеку између три до осам центиметара могуће је постићи применом криолиполизе. Овом методом масно ткиво се излаже ниским температурама које иду до осам степени испод нуле. С обзиром на вакуумску изолацију третиране коже, ова техника нема штетне последице. Самим тим, криолиполиза је препоручена као ефикасна и безбедна метода за скидање целулита, одобрена и од стране Америчке агенције за храну и лекове. Резултати су видљиви у распону између један до три месеца након третмана. Потребно је три до четири третмана годишње, како би масне наслаге нестале. Ограничења су иста као и код ЛПГ методе, с тим што се криолиполиза посебно не препоручује гојазним особама. 

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар