Оставкама чували двојицу колега

Уредник и десет новинара руског дневног листа "Комерсант" саопштили су да подносе оставке због отпуштања двојице колега због чланка о могућим променама на позицијама међу блиским сарадницима руског председника Владимира Путина.

 

Свијет 21.05.2019 | 07:35
Оставкама чували двојицу колега
Оставке које су, између осталих, поднели сви новинари листа из политичке редакције указале су на тензије међу запосленим у издавашту и новинарству у земљи у којој држава строго надзире медије. Новинари Иван Сафронов и Максим Иванов изјавили су раније да су били принуђени да поднесу оставке, након што је издавачка кућа листа "Комерсант" чији је власник бизнисмен и милијардер Алишер Усманов објавила 17. априла чланак о томе да би у наредних неколико месеци шеф руске Спољне обавештајне службе Сергеј Нарушкин могао заменити Валентину Матвијенко на функцији председника Савета Руске Федерације.

Ројтерс истиче да није познато шта је изазвало спор у вези са објављеним чланком. Портпароли Матвијенкове и Нарушкина одбацили су наводе из чланка као "гласине". Спорни чланак и даље је доступан на интернет страници "Комерсанта".

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борац

21.05.2019 07:40

Путин је као Додик, диктатуре,у свему,на сиротињи добива популарност,пола Руса је гладно,а највише милијардера,на свијету,све лоповлуке,код нас у РС,раде Руси, рафинерије брод, милијарде марака у минусу,јесу то лоповски браца Руси,не требају нам, Запад нас храни,колико насих пензионера са запада а колико из Русије,јасно ко хоце да призна

ОДГОВОРИТЕ