Ostavkama čuvali dvojicu kolega

Urednik i deset novinara ruskog dnevnog lista "Komersant" saopštili su da podnose ostavke zbog otpuštanja dvojice kolega zbog članka o mogućim promenama na pozicijama među bliskim saradnicima ruskog predsednika Vladimira Putina.

 

Svijet 21.05.2019 | 07:35
Ostavkama čuvali dvojicu kolega
Ostavke koje su, između ostalih, podneli svi novinari lista iz političke redakcije ukazale su na tenzije među zaposlenim u izdavaštu i novinarstvu u zemlji u kojoj država strogo nadzire medije. Novinari Ivan Safronov i Maksim Ivanov izjavili su ranije da su bili prinuđeni da podnesu ostavke, nakon što je izdavačka kuća lista "Komersant" čiji je vlasnik biznismen i milijarder Ališer Usmanov objavila 17. aprila članak o tome da bi u narednih nekoliko meseci šef ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Naruškin mogao zameniti Valentinu Matvijenko na funkciji predsednika Saveta Ruske Federacije.

Rojters ističe da nije poznato šta je izazvalo spor u vezi sa objavljenim člankom. Portparoli Matvijenkove i Naruškina odbacili su navode iz članka kao "glasine". Sporni članak i dalje je dostupan na internet stranici "Komersanta".

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Borac

21.05.2019 07:40

Putin je kao Dodik, diktature,u svemu,na sirotinji dobiva popularnost,pola Rusa je gladno,a najviše milijardera,na svijetu,sve lopovluke,kod nas u RS,rade Rusi, rafinerije brod, milijarde maraka u minusu,jesu to lopovski braca Rusi,ne trebaju nam, Zapad nas hrani,koliko nasih penzionera sa zapada a koliko iz Rusije,jasno ko hoce da prizna

ODGOVORITE