Мбапе први пут проговорио о могућем одласку...

Да преузмем одговорност овде или негде друго?! Француз уплашио ПСЖ најновијом изјавом. . .

Фудбал 20.05.2019 | 14:37
Мбапе први пут проговорио о могућем одласку...
Пре само два месеца, Килијан Мбапе је после шокантног испадања Пари Сен Жермена из Лиге шампиона поручио да верује у пројекат у Паризу и да жели да остане на Парку принчева. Четири дана после те изјаве,Зинедин Зидан је направио изненађујући повратак на клупу Реал Мадрида.

Шпани и француски медији верују да су те две ствари повезане и да је Зиданов повратак у Реал поколебаоМбапеове планове у Паризу. Није тајна да Зизу жели младог земљака као прву звезду Реала и да јеМбапе дугорочни план Мадриђана. А француски репрезентативац је синоћ први пут јавно проговорио о могућности да напусти ПСЖ.

„Можда је куцнуо час да преузмем више одговорности. У Пари Сен Жермену или на неком другом месту, видећемо“, рекао је Мбапе на гала свечаности на којој је изабран за најбољег играча француске Лиге 1.

Зиданов повратак у Реал је изгледа променио Мбапеове планове и сада је малди Француз отворен за трансфер у шпанску престоницу. Међутим, питање је колико је то изводљива опција. Реал је овог лета већ направио списак појачања на чијим трансферима ради попут Азара, Јовића, Погбе, а раније су купљениРодриго Гоес и Едер Милитао. Мбапеова цена је астрономска и Реал не би тек тако могао да га купи и када би играч хтео.

Врло је вероватнија опција да Реал и Мбапе припремају терен за лето 2020. године када би та прича била реалнија. Мадриђани би имали јаснију финансијску слику и фокусирали би се само на куповину Мбапеа чија вредност није мања од 200.000.000 евра. Играч би до тада на неки начин завршио мини циклус у Паризу. Била би му то трећа сезона. Ако ни током ње не освоји Лигу шампиона, то би био јасан сигнал да мора да иде у неки већи клуб. А од Реала нема већег... Мбапе је прерастао оквире француског фудбала. Најбољи је стрелац и играч лиге, али и даље нема статус прве звезде док је Нејмар ту. Иако у њиховим изјавама и понашању делује да је све идеално и бајно, ипак је више реч о фасади за јавност. Јасно је на шта Мбапемисли када прича о преузимању одговорности. Жели статус прве звезде тима који му релано и припада јер је бољи играч од Нејмара.

Како би ПСЖ пристао на пронуду Мбапеа? Тешко...

Али и Арапима у Паризу је јасно да ће остати без цједне од две велике звезде, као и да је то врло вероватноМбапеа. За Нејмара је све мање интересовање и ако би неко улагао огроман новац, вероватно би изабрао Мбапеа. Газда клуба, катарски шеик Ал Тани долази данас у Париз како би разговарао са Насером ал Келаифијем о будућности клуба, а потом планира да гледа Ролан Гарос.

Француски медији пишу да је Мбапеова синоћна изјава у вези с термином доласка арапског газде којемМбапе жели да пошаље поруку.

Извор: моззартспорт

ФОТО: РЕУТЕРС

Коментари / 0

Оставите коментар