Mbape prvi put progovorio o mogućem odlasku...

Da preuzmem odgovornost ovde ili negde drugo?! Francuz uplašio PSŽ najnovijom izjavom. . .

Fudbal 20.05.2019 | 14:37
Mbape prvi put progovorio o mogućem odlasku...
Pre samo dva meseca, Kilijan Mbape je posle šokantnog ispadanja Pari Sen Žermena iz Lige šampiona poručio da veruje u projekat u Parizu i da želi da ostane na Parku prinčeva. Četiri dana posle te izjave,Zinedin Zidan je napravio iznenađujući povratak na klupu Real Madrida.

Špani i francuski mediji veruju da su te dve stvari povezane i da je Zidanov povratak u Real pokolebaoMbapeove planove u Parizu. Nije tajna da Zizu želi mladog zemljaka kao prvu zvezdu Reala i da jeMbape dugoročni plan Madriđana. A francuski reprezentativac je sinoć prvi put javno progovorio o mogućnosti da napusti PSŽ.

„Možda je kucnuo čas da preuzmem više odgovornosti. U Pari Sen Žermenu ili na nekom drugom mestu, videćemo“, rekao je Mbape na gala svečanosti na kojoj je izabran za najboljeg igrača francuske Lige 1.

Zidanov povratak u Real je izgleda promenio Mbapeove planove i sada je maldi Francuz otvoren za transfer u špansku prestonicu. Međutim, pitanje je koliko je to izvodljiva opcija. Real je ovog leta već napravio spisak pojačanja na čijim transferima radi poput Azara, Jovića, Pogbe, a ranije su kupljeniRodrigo Goes i Eder Militao. Mbapeova cena je astronomska i Real ne bi tek tako mogao da ga kupi i kada bi igrač hteo.

Vrlo je verovatnija opcija da Real i Mbape pripremaju teren za leto 2020. godine kada bi ta priča bila realnija. Madriđani bi imali jasniju finansijsku sliku i fokusirali bi se samo na kupovinu Mbapea čija vrednost nije manja od 200.000.000 evra. Igrač bi do tada na neki način završio mini ciklus u Parizu. Bila bi mu to treća sezona. Ako ni tokom nje ne osvoji Ligu šampiona, to bi bio jasan signal da mora da ide u neki veći klub. A od Reala nema većeg... Mbape je prerastao okvire francuskog fudbala. Najbolji je strelac i igrač lige, ali i dalje nema status prve zvezde dok je Nejmar tu. Iako u njihovim izjavama i ponašanju deluje da je sve idealno i bajno, ipak je više reč o fasadi za javnost. Jasno je na šta Mbapemisli kada priča o preuzimanju odgovornosti. Želi status prve zvezde tima koji mu relano i pripada jer je bolji igrač od Nejmara.

Kako bi PSŽ pristao na pronudu Mbapea? Teško...

Ali i Arapima u Parizu je jasno da će ostati bez cjedne od dve velike zvezde, kao i da je to vrlo verovatnoMbapea. Za Nejmara je sve manje interesovanje i ako bi neko ulagao ogroman novac, verovatno bi izabrao Mbapea. Gazda kluba, katarski šeik Al Tani dolazi danas u Pariz kako bi razgovarao sa Naserom al Kelaifijem o budućnosti kluba, a potom planira da gleda Rolan Garos.

Francuski mediji pišu da je Mbapeova sinoćna izjava u vezi s terminom dolaska arapskog gazde kojemMbape želi da pošalje poruku.

Izvor: mozzartsport

FOTO: REUTERS

Komentari / 0

Ostavite komentar