ИТА: Донарума води Милан ка Лиги шампиона!

Пјонтек и Сусо погађали су за велику побједу Милана у борби за Лигу шампиона, али јунак "росонера" је Ђанлуиђи Донарума.  Милан се играо са живцима, Донарума спречио бруку! Росонери једва на Сан Сиру савладали отписани Фрозиноне.

Фудбал 19.05.2019 | 23:14
ИТА: Донарума води Милан ка Лиги шампиона!
Милан је и даље уз игри за Лигу шампиона. Али с обзиром како игра, тамо му није место. Макар оваквом Милану...

Међутим, начин на који је Милан дошао до победе, брине и највеће оптимисте међу миланистима. Зато је Гатузов тим после очајних 0:0 на полувремену извиждан од стране 60.000 навијача. Слабашни Фрозиноне је фрустрирао Росонере у првом полувремену, а онда умало повео у другом.

На почетку другог дела игре, Абате је неопрезно стартовао над Паганинијем и скривио пенал. Камило Ћаноје преузео одговорност са беле тачке, али га је Донарума прочитао и одбранио. Ко зна шта би даље било да малди голман није скинуо пенал и да су гости повели.

Тај детаљ је пробудио Росонере да коначно заиграју озбиљан фудбал и нападну. После опсаде гола гостију, Пјонтек је у 57. минуту успео да скрене шут Боринија у мрежу и прекине голгетерску кризу.

Десетак минута касније Сусо прелепим голом из слободнох ударца решио све дилеме и поставио коначних 2:0.

Милан је до краја меча чувао вођство и ризиковао да себи закомпликује живот. Дионизи је имао сјајну шансу за гпсте, а Донарума је још једном феноменалном одбраном зауставио шут Валцаније у финишу.  

Росонери се надају да Аталанта вечерас неће освојити ни бод у Торину на шампионској прослави Јувентуса и опроштају Макса Алегрија од Јувентусових навијача. Милан у последњем колу гостује СПАЛ-у, Аталанта дочекује Сасуоло као формални домаћин с обзиром да се меч игра на Сасуоловим МАПЕИ стадиону.

Да голман Милана није у 50. минуту одбранио пенал Ћану у тренуцима када су нападачи Милана промашивали, а нервоза се пренијела и на одбрану која је скривила пенал над Паганинијем,питање је какав би био исход меча на Сан Сиру.

Донарума је међутим прочитао нападача Фрозинонеа и одбранио његов ударац што је био окидач за фудбалере у црвено-црном.

Милан је у наредних петнаест минута постигао два гола за велику побједу 2:0 над Фрозиненом у посљедњем мечу на Сан Сиру ове сезоне.

Промашивао је Милан, тачније Фабио Борини на почетку другог полувремена, прво прије пенала са неких 12 метара, а потом послије пенала када је са само два метра од стативе искоса лопту умјесто у мрежу послао у терен паралелно са гол-линијом.

Оно што није успио Борини, јесте Кжиштоф Пјонтек. И тада је шутирао Борини, а његов ударац од земљу Пјонтек је кроз ноге голману скрену у мрежу за вођство Милана 1:0.

Одахнули су навијачи Милана, да би Сан Сиро у 66. минуту.

Чалханоглу је изборио слободан ударац на ивици шеснаестерца , а Сусо извео савршен слободан ударац и погодио за 2:0.

Донарума не само да је одбранио онај пенал у одлучујућим тренуцима меча, већ је три минуте прије краја фантастичном интервенцијом одбранио волеј Валцаније са неких пет,шест метара и спријечио било какву неизвјесност.

СЕРИЈА А, 37. КОЛО

Кјево - Сампдорија 0:0

Емполи - Торино 4:1 (1:0)

/Аква 27, Бриги 65, Ди Лоренцо 70, Капуто 89 - Фалке 56/

Парма - Фиорентина 1:0 (0:0)

/Жерсон 81/

Милан - Фрозиноне 2:0 (0:0) 
/Пјонтек 57, сусо 66/

Јувентус - Аталанта 1:1 (0:1)
/Манџукић 80 - Иличић 33/

Наполи - Интер 4:1 (1:0)
/Зјелински 16, Мертенс 61, Руиз 71, 79 - Икарди пен 81/

Понедјељак

Лацио - Болоња (20.30)

Играно у суботу:

Удинезе - СПАЛ 3:2 (3:0)
/Самир 6, Окака 32, 35 - Петања 53, Валоти 59/

Ђенова - Каљари 1:1 (0:1)
/Кришито 89 пенал - Паволети 40/

Сасуоло - Рома 0:0

ТАБЕЛА: Јувентус 90, Наполи 79, Аталанта 66, Интер 66, Милан 65, Рома 63, Торино 60, Лацио (-1) 58, Сампдорија 50, Сасуоло 43, СПАЛ 42, Каљари 41, Парма 41, Фиорентина 40, Болоња (-1) 40, Удинезе 40, Емполи 38, Ђенова 37, Фрозиноне 24, Кјево 16*.

*НАПОМЕНА Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар