ITA: Donaruma vodi Milan ka Ligi šampiona!

Pjontek i Suso pogađali su za veliku pobjedu Milana u borbi za Ligu šampiona, ali junak "rosonera" je Đanluiđi Donaruma.  Milan se igrao sa živcima, Donaruma sprečio bruku! Rosoneri jedva na San Siru savladali otpisani Frozinone.

Fudbal 19.05.2019 | 23:14
ITA: Donaruma vodi Milan ka Ligi šampiona!
Milan je i dalje uz igri za Ligu šampiona. Ali s obzirom kako igra, tamo mu nije mesto. Makar ovakvom Milanu...

Međutim, način na koji je Milan došao do pobede, brine i najveće optimiste među milanistima. Zato je Gatuzov tim posle očajnih 0:0 na poluvremenu izviždan od strane 60.000 navijača. Slabašni Frozinone je frustrirao Rosonere u prvom poluvremenu, a onda umalo poveo u drugom.

Na početku drugog dela igre, Abate je neoprezno startovao nad Paganinijem i skrivio penal. Kamilo Ćanoje preuzeo odgovornost sa bele tačke, ali ga je Donaruma pročitao i odbranio. Ko zna šta bi dalje bilo da maldi golman nije skinuo penal i da su gosti poveli.

Taj detalj je probudio Rosonere da konačno zaigraju ozbiljan fudbal i napadnu. Posle opsade gola gostiju, Pjontek je u 57. minutu uspeo da skrene šut Borinija u mrežu i prekine golgetersku krizu.

Desetak minuta kasnije Suso prelepim golom iz slobodnoh udarca rešio sve dileme i postavio konačnih 2:0.

Milan je do kraja meča čuvao vođstvo i rizikovao da sebi zakomplikuje život. Dionizi je imao sjajnu šansu za gpste, a Donaruma je još jednom fenomenalnom odbranom zaustavio šut Valcanije u finišu.  

Rosoneri se nadaju da Atalanta večeras neće osvojiti ni bod u Torinu na šampionskoj proslavi Juventusa i oproštaju Maksa Alegrija od Juventusovih navijača. Milan u poslednjem kolu gostuje SPAL-u, Atalanta dočekuje Sasuolo kao formalni domaćin s obzirom da se meč igra na Sasuolovim MAPEI stadionu.

Da golman Milana nije u 50. minutu odbranio penal Ćanu u trenucima kada su napadači Milana promašivali, a nervoza se prenijela i na odbranu koja je skrivila penal nad Paganinijem,pitanje je kakav bi bio ishod meča na San Siru.

Donaruma je međutim pročitao napadača Frozinonea i odbranio njegov udarac što je bio okidač za fudbalere u crveno-crnom.

Milan je u narednih petnaest minuta postigao dva gola za veliku pobjedu 2:0 nad Frozinenom u posljednjem meču na San Siru ove sezone.

Promašivao je Milan, tačnije Fabio Borini na početku drugog poluvremena, prvo prije penala sa nekih 12 metara, a potom poslije penala kada je sa samo dva metra od stative iskosa loptu umjesto u mrežu poslao u teren paralelno sa gol-linijom.

Ono što nije uspio Borini, jeste Kžištof Pjontek. I tada je šutirao Borini, a njegov udarac od zemlju Pjontek je kroz noge golmanu skrenu u mrežu za vođstvo Milana 1:0.

Odahnuli su navijači Milana, da bi San Siro u 66. minutu.

Čalhanoglu je izborio slobodan udarac na ivici šesnaesterca , a Suso izveo savršen slobodan udarac i pogodio za 2:0.

Donaruma ne samo da je odbranio onaj penal u odlučujućim trenucima meča, već je tri minute prije kraja fantastičnom intervencijom odbranio volej Valcanije sa nekih pet,šest metara i spriječio bilo kakvu neizvjesnost.

SERIJA A, 37. KOLO

Kjevo - Sampdorija 0:0

Empoli - Torino 4:1 (1:0)

/Akva 27, Brigi 65, Di Lorenco 70, Kaputo 89 - Falke 56/

Parma - Fiorentina 1:0 (0:0)

/Žerson 81/

Milan - Frozinone 2:0 (0:0) 
/Pjontek 57, suso 66/

Juventus - Atalanta 1:1 (0:1)
/Mandžukić 80 - Iličić 33/

Napoli - Inter 4:1 (1:0)
/Zjelinski 16, Mertens 61, Ruiz 71, 79 - Ikardi pen 81/

Ponedjeljak

Lacio - Bolonja (20.30)

Igrano u subotu:

Udineze - SPAL 3:2 (3:0)
/Samir 6, Okaka 32, 35 - Petanja 53, Valoti 59/

Đenova - Kaljari 1:1 (0:1)
/Krišito 89 penal - Pavoleti 40/

Sasuolo - Roma 0:0

TABELA: Juventus 90, Napoli 79, Atalanta 66, Inter 66, Milan 65, Roma 63, Torino 60, Lacio (-1) 58, Sampdorija 50, Sasuolo 43, SPAL 42, Kaljari 41, Parma 41, Fiorentina 40, Bolonja (-1) 40, Udineze 40, Empoli 38, Đenova 37, Frozinone 24, Kjevo 16*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar