Новак узео Мадрид, Надал Рим...

Спектакл на Ролан Гаросу! Један од чуднијих мечева који су Новак и Рафа одиграли у 55 епизода свог риваластва десио се у финалу у Риму. Надал је добио сет са "нулом", потом је Новак показао зубе и изједначио, али није имао снаге за више. Фаворит на РГ? Ко зна! Ђоковић посустао, Надал поново краљ Рима! Најбољи тенисер света Новак Ђоковић није успео да веже титуле у Мадриду и Риму. У финалу на Форо Италику поражен је од Рафаела Надала, 6:0, 4:6, 6:1.

Тенис 19.05.2019 | 23:02
Новак узео Мадрид, Надал Рим...
Нико у историји тениса није одиграо више званичних међусобних мечева од њих двојице, ово им је био 54. окршај, а Ђоковић после овог пораза у победама води са 28:26.

Такође, ово им је било девето одмеравање снага на Форо Италику, Надал у победама води са 5:3. Такође, ово је било њихово пето финале у Риму, скор је 3:2 за Шпанца.

Рафа до доласка у Рим није имао титулу ове сезоне. Коначно је и то успео да уради, играо је заиста одлично целе недеље у главном граду Италије тако да ће му овај пехар свакако много значити.

Шпанцу је то рекордна, 34. мастерс титула и 81. у професионалној каријери. Успео је да понови успех из прошле године, али Новак ће повећати разлику с обзиром на то да је ове сезоне у Риму освојио више поена него прошле године.

Био је то меч у којем смо видели расположеног шпанског тенисера, у његовом препознатљивом, "шљакашком" елементу и с друге стране прилично исцеђеног Ђоковића, који није желео да се жали на умор, али је било евидентно да су му два меча са Аргентинцима у четвртфиналу и полуфиналу, Дел Потром и Шварцманом, одузели велики део енергије.

Како год било, Рафа је искористио прилику да дође до велике победе у генералној проби пред Ролан Гарос који почиње 26. маја, али и Новак има доста тога позитивног што ће понети са собом у Париз где многи очекују њихов нови велики окршај.

Надал није дозволио Ђоковићу да му "украде" рекорд!

Српски тенисер је прошле недеље тријумфом у Мадриду дошао до 33 мастерса и тако се изједначио са Шпанцем, али је већ ове недеље у финалу Рима, у међусобном двобоју, Надал вратио тај рекорд у свој "ЦВ".

Двојица тенисера одиграла су један од чуднијих мечева свог ривалства, које је имало 54 епизоде, а на крају је Надал ипак освојио први турнир у овој години, баш пред омиљени Ролан Гарос.

После два сата и 29 минута борбе на Централном терену у Риму:

Новак Ђоковић - Рафаел Надал 1:2 (0:6, 6:4, 1:6)

Тако ће се обојица са по једном титулом на земљаној подлози упутити ка Паризу где ће циљати на гренд слем. Новак жели да сва четири престижна турнира "држи" у истом моменту, други пут у каријери, док Надал жели да настави доминацију на париској шљаци где је освојио 11 титула.

Ко је у овом тренутку фаворит немогуће је одговорити - обојица играју одлично!

А како се меч одвијао? Баш онако како и резултат изнад говори.

Уморнији Новак Ђоковић, који је много касније завршио меч полуфинала Рима против Дел Потра, очајно је ушао у финале и није могао да пронађе ритам против најбољег тенисера икада на шљаци, а његов ривал није попуштао током читавог сета.

Први пут у историји њиховог ривалства тако је сет завршен с "кромпирићем" поред нечијег имена, али нажалост овога пута то је било поред Новаковог.

Ипак, колико је стабилан у глави показао је у другом сету у ком је заиграо далеко боље, мање је грешио и боље се кретао, тако да је у финишу успео да "преломи" Надала и да изједначи резултат на петом мастерсу сезоне

Када се чинило да је прикупио неопходну енергију за преокрет, десиле су се велике грешке код њега - "дроп шот" није радио, смечеве је слао у мрежу, а први сервис је стао.

Рафаел Надал је то вешто искористио и још једном је убедљиво добио сет за победу и нестварну девету титулу у Риму, док ће Новак остати на четири, од које је две освојио управо против свог највећег ривала с којима га чека још толико битака.

Сада је скор њих двојице 28-26 за Новака.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар