Novak uzeo Madrid, Nadal Rim...

Spektakl na Rolan Garosu! Jedan od čudnijih mečeva koji su Novak i Rafa odigrali u 55 epizoda svog rivalastva desio se u finalu u Rimu. Nadal je dobio set sa "nulom", potom je Novak pokazao zube i izjednačio, ali nije imao snage za više. Favorit na RG? Ko zna! Đoković posustao, Nadal ponovo kralj Rima! Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da veže titule u Madridu i Rimu. U finalu na Foro Italiku poražen je od Rafaela Nadala, 6:0, 4:6, 6:1.

Tenis 19.05.2019 | 23:02
Novak uzeo Madrid, Nadal Rim...
Niko u istoriji tenisa nije odigrao više zvaničnih međusobnih mečeva od njih dvojice, ovo im je bio 54. okršaj, a Đoković posle ovog poraza u pobedama vodi sa 28:26.

Takođe, ovo im je bilo deveto odmeravanje snaga na Foro Italiku, Nadal u pobedama vodi sa 5:3. Takođe, ovo je bilo njihovo peto finale u Rimu, skor je 3:2 za Španca.

Rafa do dolaska u Rim nije imao titulu ove sezone. Konačno je i to uspeo da uradi, igrao je zaista odlično cele nedelje u glavnom gradu Italije tako da će mu ovaj pehar svakako mnogo značiti.

Špancu je to rekordna, 34. masters titula i 81. u profesionalnoj karijeri. Uspeo je da ponovi uspeh iz prošle godine, ali Novak će povećati razliku s obzirom na to da je ove sezone u Rimu osvojio više poena nego prošle godine.

Bio je to meč u kojem smo videli raspoloženog španskog tenisera, u njegovom prepoznatljivom, "šljakaškom" elementu i s druge strane prilično isceđenog Đokovića, koji nije želeo da se žali na umor, ali je bilo evidentno da su mu dva meča sa Argentincima u četvrtfinalu i polufinalu, Del Potrom i Švarcmanom, oduzeli veliki deo energije.

Kako god bilo, Rafa je iskoristio priliku da dođe do velike pobede u generalnoj probi pred Rolan Garos koji počinje 26. maja, ali i Novak ima dosta toga pozitivnog što će poneti sa sobom u Pariz gde mnogi očekuju njihov novi veliki okršaj.

Nadal nije dozvolio Đokoviću da mu "ukrade" rekord!

Srpski teniser je prošle nedelje trijumfom u Madridu došao do 33 mastersa i tako se izjednačio sa Špancem, ali je već ove nedelje u finalu Rima, u međusobnom dvoboju, Nadal vratio taj rekord u svoj "CV".

Dvojica tenisera odigrala su jedan od čudnijih mečeva svog rivalstva, koje je imalo 54 epizode, a na kraju je Nadal ipak osvojio prvi turnir u ovoj godini, baš pred omiljeni Rolan Garos.

Posle dva sata i 29 minuta borbe na Centralnom terenu u Rimu:

Novak Đoković - Rafael Nadal 1:2 (0:6, 6:4, 1:6)

Tako će se obojica sa po jednom titulom na zemljanoj podlozi uputiti ka Parizu gde će ciljati na grend slem. Novak želi da sva četiri prestižna turnira "drži" u istom momentu, drugi put u karijeri, dok Nadal želi da nastavi dominaciju na pariskoj šljaci gde je osvojio 11 titula.

Ko je u ovom trenutku favorit nemoguće je odgovoriti - obojica igraju odlično!

A kako se meč odvijao? Baš onako kako i rezultat iznad govori.

Umorniji Novak Đoković, koji je mnogo kasnije završio meč polufinala Rima protiv Del Potra, očajno je ušao u finale i nije mogao da pronađe ritam protiv najboljeg tenisera ikada na šljaci, a njegov rival nije popuštao tokom čitavog seta.

Prvi put u istoriji njihovog rivalstva tako je set završen s "krompirićem" pored nečijeg imena, ali nažalost ovoga puta to je bilo pored Novakovog.

Ipak, koliko je stabilan u glavi pokazao je u drugom setu u kom je zaigrao daleko bolje, manje je grešio i bolje se kretao, tako da je u finišu uspeo da "prelomi" Nadala i da izjednači rezultat na petom mastersu sezone

Kada se činilo da je prikupio neophodnu energiju za preokret, desile su se velike greške kod njega - "drop šot" nije radio, smečeve je slao u mrežu, a prvi servis je stao.

Rafael Nadal je to vešto iskoristio i još jednom je ubedljivo dobio set za pobedu i nestvarnu devetu titulu u Rimu, dok će Novak ostati na četiri, od koje je dve osvojio upravo protiv svog najvećeg rivala s kojima ga čeka još toliko bitaka.

Sada je skor njih dvojice 28-26 za Novaka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar