Влада: Парк Враца није оскрнављен

Влада Кантона Сарајево извинила се грађанима због нетачне информације да су вандали оскрнавили Спомен-парк Враца, коју је раније објавила.

Босна и Херцеговина 19.05.2019 | 18:30
Влада: Парк Враца није оскрнављен
Након објављивања нетачне информације, на Спомен-парк Враца је отишао кантонални министар комуналне привреде и инфраструктуре Срђан Мандић, који се увјерио да је ова информација нетачна, преноси портал "Кликс".

"На бази информације из Градске управе о скрнављењу на Спомен-парку Враца, дошао сам и увјерио се да је информација, срећом, нетачна. С патролом полиције сам се увјерио да је стање онакво како смо га оставили 9. маја, када смо објавили крај прве фазе обнове. Извињавам се свима које је ова дезинформација узнемирила", рекао је Мандић.

Влада Кантона Сарајево јутрос је објавила пост на својој "Фејсбук" страници у којем информише грађане о скрнављењу и увредљивим графитима на Спомен-парку Враца.

Спомен-парк Враца је комплекс посвећен палим борцима НОБ-а и жртвама фашизма страдалим у Сарајеву од 1941. до 1945. године.

Налази се на мјесту масовног стратишта на коме су усташе за вријеме Другог свјетског рата стрељале 11.000 Сарајлија, међу којима највише Јевреја и Срба, а међу сахрањеним усташким жртвама је велики број беба и дјеце млађе од пет година.

(СРНА)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

бурке

19.05.2019 17:33

И ово да видим да се неко извињава ради нетацне информације

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгледа

19.05.2019 18:27

Има наде.