Vlada: Park Vraca nije oskrnavljen

Vlada Kantona Sarajevo izvinila se građanima zbog netačne informacije da su vandali oskrnavili Spomen-park Vraca, koju je ranije objavila.

Bosna i Hercegovina 19.05.2019 | 18:30
Vlada: Park Vraca nije oskrnavljen
Nakon objavljivanja netačne informacije, na Spomen-park Vraca je otišao kantonalni ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić, koji se uvjerio da je ova informacija netačna, prenosi portal "Kliks".

"Na bazi informacije iz Gradske uprave o skrnavljenju na Spomen-parku Vraca, došao sam i uvjerio se da je informacija, srećom, netačna. S patrolom policije sam se uvjerio da je stanje onakvo kako smo ga ostavili 9. maja, kada smo objavili kraj prve faze obnove. Izvinjavam se svima koje je ova dezinformacija uznemirila", rekao je Mandić.

Vlada Kantona Sarajevo jutros je objavila post na svojoj "Fejsbuk" stranici u kojem informiše građane o skrnavljenju i uvredljivim grafitima na Spomen-parku Vraca.

Spomen-park Vraca je kompleks posvećen palim borcima NOB-a i žrtvama fašizma stradalim u Sarajevu od 1941. do 1945. godine.

Nalazi se na mjestu masovnog stratišta na kome su ustaše za vrijeme Drugog svjetskog rata streljale 11.000 Sarajlija, među kojima najviše Jevreja i Srba, a među sahranjenim ustaškim žrtvama je veliki broj beba i djece mlađe od pet godina.

(SRNA)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

burke

19.05.2019 17:33

I ovo da vidim da se neko izvinjava radi netacne informacije

ODGOVORITE
Name

Izgleda

19.05.2019 18:27

Ima nade.