Барселона закључава човјека!

Који је освојио осам везаних титула! Артуру Видалу уговор до 2022. године.

Фудбал 19.05.2019 | 17:28
Барселона закључава човјека!
Титула је ту, наредне седмице могао би да јој се придода и Куп краља, остаће жал за Лигом шампиона која се чека четврту сезону, али живот у Барселони тече даље и мора да се мисли на будућност, па су тако Каталонци решили да предузму конкретне кораке у циљу прављења тима за наредне године.

Један од потеза подразумева продужетак уговора са Артуром Видалом. Према наводима са лица места, чилеански везиста је одшевио струку у првој сезони на стадиону Камп Ноу и одмах по окончању ове биће му понуђено да се обавеже на додатну годину сарадње. Уместо до 2021, на колико је потписао минулог лета, требало би да остане до јуна 2022.

Јасна потврда колико га тренер Ернесто Валверде цени. Упркос томе што је било погледа испод ока, посебно због Видалових година (за три дана прославиће 32. рођендан), шпански стручњак је извукао најбоље из бескомпромисног борца и како је сезона одмицала учинио га важним делом тима. У једном тренутку је чак делио минутажу са Бразилцем Артуром, али је у другом делу постао незамењив и отуда је јасна намера Барсе да тако искусног аса задржи у свлачионици.

Чак ни долазак Френкија де Јонга ништа не мења у плановима. Наравно да ће новајлији из Ајакса бити пружена шанса да оправда обештећење од 75.000.000 евра, међутим, кад буде стани-пани неопходно је искуство, човек који уме да стане на лопту, смири екипу, а ту се Артуро потврдио. Уосталом, има осам везаних титула првака државе (четири са Јувентусом, три са Бајерном и једну са Барселоном) и прави је лепак за трофеје.

Уме и да погоди. Уосталом, са три дата и шест намештених голова током најучинковитији је Барселонин везиста у Ла Лиги. Таквог ваља задржати.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар