Barselona zaključava čovjeka!

Koji je osvojio osam vezanih titula! Arturu Vidalu ugovor do 2022. godine.

Fudbal 19.05.2019 | 17:28
Barselona zaključava čovjeka!
Titula je tu, naredne sedmice mogao bi da joj se pridoda i Kup kralja, ostaće žal za Ligom šampiona koja se čeka četvrtu sezonu, ali život u Barseloni teče dalje i mora da se misli na budućnost, pa su tako Katalonci rešili da preduzmu konkretne korake u cilju pravljenja tima za naredne godine.

Jedan od poteza podrazumeva produžetak ugovora sa Arturom Vidalom. Prema navodima sa lica mesta, čileanski vezista je odševio struku u prvoj sezoni na stadionu Kamp Nou i odmah po okončanju ove biće mu ponuđeno da se obaveže na dodatnu godinu saradnje. Umesto do 2021, na koliko je potpisao minulog leta, trebalo bi da ostane do juna 2022.

Jasna potvrda koliko ga trener Ernesto Valverde ceni. Uprkos tome što je bilo pogleda ispod oka, posebno zbog Vidalovih godina (za tri dana proslaviće 32. rođendan), španski stručnjak je izvukao najbolje iz beskompromisnog borca i kako je sezona odmicala učinio ga važnim delom tima. U jednom trenutku je čak delio minutažu sa Brazilcem Arturom, ali je u drugom delu postao nezamenjiv i otuda je jasna namera Barse da tako iskusnog asa zadrži u svlačionici.

Čak ni dolazak Frenkija de Jonga ništa ne menja u planovima. Naravno da će novajliji iz Ajaksa biti pružena šansa da opravda obeštećenje od 75.000.000 evra, međutim, kad bude stani-pani neophodno je iskustvo, čovek koji ume da stane na loptu, smiri ekipu, a tu se Arturo potvrdio. Uostalom, ima osam vezanih titula prvaka države (četiri sa Juventusom, tri sa Bajernom i jednu sa Barselonom) i pravi je lepak za trofeje.

Ume i da pogodi. Uostalom, sa tri data i šest nameštenih golova tokom najučinkovitiji je Barselonin vezista u La Ligi. Takvog valja zadržati.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar