Дуда Ивковић: Знам да Јокић жели да игра!

Мелоун може да направи проблем! "Моје лично мишљење је да сви играчи желе да играју за своју земљу. Оно што је скривено иза њихових одлука потпуно је друга ствар". . .

Кошарка 19.05.2019 | 17:06
Дуда Ивковић: Знам да Јокић жели да игра!
Никола Јокић није тема само у српској јавности последњих дана. Од тога да ли ће играти на Мундобаскету у Кини зависе амбиције многих екипа, што довољно говори о његовом значају за игру нашег тима. И док нас млади Сомборац држи у неизвесности комплетну кошаркашку јавност, новинари желе да чују мишљење многих играча и стручњака везаних за то горуће питање. Јуче смо тако имали прилику да чујемо став Николе Калинића, а данас је свој изнео и прекаљени стручњак Душан Иваковић. 

"Моје лично мишљење је да сви играчи желе да играју за своју земљу", поче је Дуда излагање за Еурохоопс. "Оно што је скривено иза њихових одлука потпуно је друга ствар. На пример, ако би Јокићу његов тренер Мајк Мелоун рекао да преко лета мора да одмара, онда би га довео у врло незгодну ситуацију". 

У једну ствар Ивковић не сумња...

"Знам да Јокић жели да игра за Србију. Да ли ће се то на крају догодити или не, то већ не знам". 

Звезда Денвер Нагетса Никола Јокић још увек није одлучио да ли ће наступити за српску репрезентацију надолазећег лета на Светском шампионату у Кини које стартује 31. августа и трајаће све до 15. септембра.

Некадашњи кошаркаш Драган Капичић критиковао је Јокића, рекавши како га никада не би звао у национални тим уколико сада одбије позив, док су неки играчи попут Николе Калинића или Милоша Теодосића имали више разумевања.

Никола Јокић има 24 године и није наступао за Србију још од Олимпијских игара 2016. године, када је репрезентација Србије освојила сребрно одличје. У међувремену је пропустио шампионат Европе 2015. године, када су репрезентативци Србије такође освојили сребро, тада је Никола одлучио да додатно ради на свом телу.

Турни у Кини почиње 31, августа и завршава се 15. септембра. 

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: МН Пресс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

19.05.2019 16:55

Јокић није толико луд да своју каријеру упропастити због играња за Србију на СП .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

19.05.2019 17:55

СТА Г ИВКОВИЦ БРАНИ ЈОКИЦА НОВИЦКИ ИГРА УВЕК БРАЦА ГАСОЛ СРБИН ФУКАРА

ОДГОВОРИТЕ