Duda Ivković: Znam da Jokić želi da igra!

Meloun može da napravi problem! "Moje lično mišljenje je da svi igrači žele da igraju za svoju zemlju. Ono što je skriveno iza njihovih odluka potpuno je druga stvar". . .

Košarka 19.05.2019 | 17:06
Duda Ivković: Znam da Jokić želi da igra!
Nikola Jokić nije tema samo u srpskoj javnosti poslednjih dana. Od toga da li će igrati na Mundobasketu u Kini zavise ambicije mnogih ekipa, što dovoljno govori o njegovom značaju za igru našeg tima. I dok nas mladi Somborac drži u neizvesnosti kompletnu košarkašku javnost, novinari žele da čuju mišljenje mnogih igrača i stručnjaka vezanih za to goruće pitanje. Juče smo tako imali priliku da čujemo stav Nikole Kalinića, a danas je svoj izneo i prekaljeni stručnjak Dušan Ivaković. 

"Moje lično mišljenje je da svi igrači žele da igraju za svoju zemlju", poče je Duda izlaganje za Eurohoops. "Ono što je skriveno iza njihovih odluka potpuno je druga stvar. Na primer, ako bi Jokiću njegov trener Majk Meloun rekao da preko leta mora da odmara, onda bi ga doveo u vrlo nezgodnu situaciju". 

U jednu stvar Ivković ne sumnja...

"Znam da Jokić želi da igra za Srbiju. Da li će se to na kraju dogoditi ili ne, to već ne znam". 

Zvezda Denver Nagetsa Nikola Jokić još uvek nije odlučio da li će nastupiti za srpsku reprezentaciju nadolazećeg leta na Svetskom šampionatu u Kini koje startuje 31. avgusta i trajaće sve do 15. septembra.

Nekadašnji košarkaš Dragan Kapičić kritikovao je Jokića, rekavši kako ga nikada ne bi zvao u nacionalni tim ukoliko sada odbije poziv, dok su neki igrači poput Nikole Kalinića ili Miloša Teodosića imali više razumevanja.

Nikola Jokić ima 24 godine i nije nastupao za Srbiju još od Olimpijskih igara 2016. godine, kada je reprezentacija Srbije osvojila srebrno odličje. U međuvremenu je propustio šampionat Evrope 2015. godine, kada su reprezentativci Srbije takođe osvojili srebro, tada je Nikola odlučio da dodatno radi na svom telu.

Turni u Kini počinje 31, avgusta i završava se 15. septembra. 

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: MN Press

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

19.05.2019 16:55

Jokić nije toliko lud da svoju karijeru upropastiti zbog igranja za Srbiju na SP .

ODGOVORITE
Name

TITO

19.05.2019 17:55

STA G IVKOVIC BRANI JOKICA NOVICKI IGRA UVEK BRACA GASOL SRBIN FUKARA

ODGOVORITE