ШПА: Бетис шокирао Реал!

Фудбалери Бетиса савладали су Реал Мадрид на Сантиаго Бернабеу резултатом 2:0 у 38. колу шпанске ЛаЛиге.  Црни Мадрид! Најгора сезона Реала у другом мандату Флорентина Переза! Реал Мадрид "слави" крај очајне сезоне! Мадриђани изгубили код куће од Бетиса и тако завршили једну од најгорих сезона последњих година.

Фудбал 19.05.2019 | 15:21
ШПА: Бетис шокирао Реал!
Фудбалери Реала су се поразом опростили од ове сезоне и то поразом на свом стадиону од екипе Бетиса резултатом 2:0.

Ова победа неће превише значити Бетису, нити ће овај пораз претерано угрозити Реал, пошто су Мадриђани свакако на позицији три иза Атлетико Мадрида и Барселоне, док је Бетис "закуцан" на средини табеле и са 50 бодова заузима 10. позицију.

До нове победе над Реалом дошли су захваљујући головима Лорена Морона и Хесеа Родригеса, а занимљиво је да су оба поготка постигнута у другом полувремену, пошто је Морон довео Бетис у вођство у 61. минуту, да би тријумф "оверио" Хесе 14 минута касније.

"Сада идемо на одмор, онда да се спремимо најбоље што можемо. Не кажем да ћемо следеће године да освојимо све, али уверен сам да ћемо имати добру сезону", рекао је Зинедин Зидан после спуштања завесе на лошу сезону Реал Мадрида.

Како је било током године, тако је и завршено по "краљевски клуб". Пораз код куће од Бетиса 2:0.

"Вара се свако ко мисли да данас нисмо желели - једноставно нисмо могли ништа да урадимо! Најбоље што је могло да нам се догоди јесте што је коначно ова сезона завршена", објаснио је француски стручњак.

Било је ово најгора сезона у другом мандату Флорентина Переза у првој фотељи славног мадридског клуба.

Бетис је у недељном матинеу печатирао очајни Реал и послао га на ремонт. Пред Зиданом је сада дефинитивно тежак посао да освежи екипу и доведе адекватна појачања.

Клуб из Севиље заслужено је победио у мечу где ни једни ни други нису имали императив. Стрелци за Бетис били су Лорен Морон у 61. и Хесе Родригез у 75. минуту.

Сезона у Примери завршава се утакмицом између Еибара и шампиона Барселоне. 

Каква цела сезона, такав и њен крај. Толико је ужасан Реал био откако је отишао Кристијано Роналдо да то не може да се гледа. Жали Боже фудбала, жали Златне лопте у власништву Луке Модрића и нека је у помоћ свевишњи Зиндину Зидану пред наредну такмичарску годину, пошто овако како се актулена генерација Мадриђана поиграла са угледом клуба није разочаравајуће, него – срамотно.

Није проблем пораз од Бетиса у недељном матинену 38. кола Ла Лиге (0:2), може да се толерише и(ли) разуме одуство мотива, јер се сезона практично завршила оног тренутка кад је Ајакс „закључао“ стадион „Сантјаго Бернебеу“, невоља је што су се сви – од Кејлора Наваса до Карима Бенземе (иако су њих двојица можда и најмање криви) – добрано потрудили да на три узастопна пехара Лиге шампиона падне сенка, јер исти играчи, са изузетком ЦР7, нису могли с лоптом да се саставе.

Ово им је чак 18. пораз у свим такмичењиима. Надмашено је "остварење" из сезоне 1998/99 –такође после титуле првака Европе – кад их је било 17, а изједначен негативан рекорд постављен у две сезоне (1984/85 и 1995/95), са по 18 неуспеха. На наплату је дошло и засићење појединаца, па је Реал претрпео скоро исти број пораза колико у претходне три сезоне заједно (19). На крају је остао само на 68 бодова што је на узорку од 38 утакмица најслабији учинак у другом председничком мандату Флорентина Переза. Откако се Дон Флорентино вратио у клуб никад Лос Бланкоси нису пали испод „коте 70“ све до данас.

Можда Реал није имао ни среће. У првом делу највећу шансу је пропустио Карим Бензема, уздрмавши стативу – шести пут погодио оквир гола у првенству – да би у наставку Винисијусу Жуниорунедостајала само завршница, иако је неколико пута малтретирао одбрану тима из Севиље. Није вредело. Чак и да су Француз и(ли) Бразилац погодили циљ ништа се суштински не би променило. Сезона Реала је очајна.

На њеном крају једино је овацијама са трибина поздрављен голман Кејлор Навас који се вероватно опростио од клуба, док Зинедин Зидан није дао шансу Герету Бејлу ни да крочи на терен. Чак и да је јесте, Велшанин је само на звиждуке могао да рачуна, јер никако није успео да успостави добар однос са навијачима, па нико неће жалити за његовим избесним одласком.

На терену је Бетис, једноставно, био бољи. Могао је и убедљвије да слави састав Кикеа Сетијена, још једном је прошла његова идеја о нападачком фудбалу, чији су егзекутори били Лорен Морон и бивши Реалом првотимац Хесе Родригез за тек четврто славље Андалужана на стадиону Реала. И знак да славни клуб нешто коренито мора да мења.

Ла Лига, 38. коло

недеља:

Реал Мадрид - Бетис 0:2 (0:0)
(Морон 61, Хесе 75)

16.15 Еибар - Барселона

субота:

Леванте - Атлетико (М) 2:2 (2:0)
(Кабако 6, Рођер 36 - Родриго 68, Камело 79)

Еспањол - Сосиједад 2:0 (0:0)
(Росалес 58, Ву Леи 65)

Хетафе - Виљареал 2:2 (1:1)
(Портиљо 13, Максимовић 76 -- Ибора 44, Морено 87)

Севиља - Атлетик Билбао 2:0 (1:0)
(Бен Једер 44, Ел Хадади 92)

Ваљадолид - Валенсија 0:2 (0:1)
(Солер 36, Родриго 52)

Уеска - Леганес 2:1 (0:1)
(Мантовани 56, 83 - Мантовани 39аг)

Селта - Рајо Ваљекано 2:2 (0:1)
(Јаго Аспас 81. пенал, 90+2 - Ембарба 29. пенал, Медран 71)

Алавес - Ђирона 2:1 (1:0)
(Вакасо 40, Каљери 83 - Порту 86)

Табела: Барселона (-1) 86, Атлетико 76, Реал (68, Валенсија 61, Хетафе 59, Севиља 59, Еспањол 53, Билбао 53, Алавес 50, Реал Сосиједад 50, Бетис 50, Еибар (-1) 46, Леганес 45, Виљареал 44, Леванте 44, Ваљадолид 41, Селта 41, Ђирона 37, Уеска 33, Ваљекано 32

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар