ŠPA: Betis šokirao Real!

Fudbaleri Betisa savladali su Real Madrid na Santiago Bernabeu rezultatom 2:0 u 38. kolu španske LaLige.  Crni Madrid! Najgora sezona Reala u drugom mandatu Florentina Pereza! Real Madrid "slavi" kraj očajne sezone! Madriđani izgubili kod kuće od Betisa i tako završili jednu od najgorih sezona poslednjih godina.

Fudbal 19.05.2019 | 15:21
ŠPA: Betis šokirao Real!
Fudbaleri Reala su se porazom oprostili od ove sezone i to porazom na svom stadionu od ekipe Betisa rezultatom 2:0.

Ova pobeda neće previše značiti Betisu, niti će ovaj poraz preterano ugroziti Real, pošto su Madriđani svakako na poziciji tri iza Atletiko Madrida i Barselone, dok je Betis "zakucan" na sredini tabele i sa 50 bodova zauzima 10. poziciju.

Do nove pobede nad Realom došli su zahvaljujući golovima Lorena Morona i Hesea Rodrigesa, a zanimljivo je da su oba pogotka postignuta u drugom poluvremenu, pošto je Moron doveo Betis u vođstvo u 61. minutu, da bi trijumf "overio" Hese 14 minuta kasnije.

"Sada idemo na odmor, onda da se spremimo najbolje što možemo. Ne kažem da ćemo sledeće godine da osvojimo sve, ali uveren sam da ćemo imati dobru sezonu", rekao je Zinedin Zidan posle spuštanja zavese na lošu sezonu Real Madrida.

Kako je bilo tokom godine, tako je i završeno po "kraljevski klub". Poraz kod kuće od Betisa 2:0.

"Vara se svako ko misli da danas nismo želeli - jednostavno nismo mogli ništa da uradimo! Najbolje što je moglo da nam se dogodi jeste što je konačno ova sezona završena", objasnio je francuski stručnjak.

Bilo je ovo najgora sezona u drugom mandatu Florentina Pereza u prvoj fotelji slavnog madridskog kluba.

Betis je u nedeljnom matineu pečatirao očajni Real i poslao ga na remont. Pred Zidanom je sada definitivno težak posao da osveži ekipu i dovede adekvatna pojačanja.

Klub iz Sevilje zasluženo je pobedio u meču gde ni jedni ni drugi nisu imali imperativ. Strelci za Betis bili su Loren Moron u 61. i Hese Rodrigez u 75. minutu.

Sezona u Primeri završava se utakmicom između Eibara i šampiona Barselone. 

Kakva cela sezona, takav i njen kraj. Toliko je užasan Real bio otkako je otišao Kristijano Ronaldo da to ne može da se gleda. Žali Bože fudbala, žali Zlatne lopte u vlasništvu Luke Modrića i neka je u pomoć svevišnji Zindinu Zidanu pred narednu takmičarsku godinu, pošto ovako kako se aktulena generacija Madriđana poigrala sa ugledom kluba nije razočaravajuće, nego – sramotno.

Nije problem poraz od Betisa u nedeljnom matinenu 38. kola La Lige (0:2), može da se toleriše i(li) razume odustvo motiva, jer se sezona praktično završila onog trenutka kad je Ajaks „zaključao“ stadion „Santjago Bernebeu“, nevolja je što su se svi – od Kejlora Navasa do Karima Benzeme (iako su njih dvojica možda i najmanje krivi) – dobrano potrudili da na tri uzastopna pehara Lige šampiona padne senka, jer isti igrači, sa izuzetkom CR7, nisu mogli s loptom da se sastave.

Ovo im je čak 18. poraz u svim takmičenjiima. Nadmašeno je "ostvarenje" iz sezone 1998/99 –takođe posle titule prvaka Evrope – kad ih je bilo 17, a izjednačen negativan rekord postavljen u dve sezone (1984/85 i 1995/95), sa po 18 neuspeha. Na naplatu je došlo i zasićenje pojedinaca, pa je Real pretrpeo skoro isti broj poraza koliko u prethodne tri sezone zajedno (19). Na kraju je ostao samo na 68 bodova što je na uzorku od 38 utakmica najslabiji učinak u drugom predsedničkom mandatu Florentina Pereza. Otkako se Don Florentino vratio u klub nikad Los Blankosi nisu pali ispod „kote 70“ sve do danas.

Možda Real nije imao ni sreće. U prvom delu najveću šansu je propustio Karim Benzema, uzdrmavši stativu – šesti put pogodio okvir gola u prvenstvu – da bi u nastavku Vinisijusu Žuniorunedostajala samo završnica, iako je nekoliko puta maltretirao odbranu tima iz Sevilje. Nije vredelo. Čak i da su Francuz i(li) Brazilac pogodili cilj ništa se suštinski ne bi promenilo. Sezona Reala je očajna.

Na njenom kraju jedino je ovacijama sa tribina pozdravljen golman Kejlor Navas koji se verovatno oprostio od kluba, dok Zinedin Zidan nije dao šansu Geretu Bejlu ni da kroči na teren. Čak i da je jeste, Velšanin je samo na zvižduke mogao da računa, jer nikako nije uspeo da uspostavi dobar odnos sa navijačima, pa niko neće žaliti za njegovim izbesnim odlaskom.

Na terenu je Betis, jednostavno, bio bolji. Mogao je i ubedljvije da slavi sastav Kikea Setijena, još jednom je prošla njegova ideja o napadačkom fudbalu, čiji su egzekutori bili Loren Moron i bivši Realom prvotimac Hese Rodrigez za tek četvrto slavlje Andalužana na stadionu Reala. I znak da slavni klub nešto korenito mora da menja.

La Liga, 38. kolo

nedelja:

Real Madrid - Betis 0:2 (0:0)
(Moron 61, Hese 75)

16.15 Eibar - Barselona

subota:

Levante - Atletiko (M) 2:2 (2:0)
(Kabako 6, Rođer 36 - Rodrigo 68, Kamelo 79)

Espanjol - Sosijedad 2:0 (0:0)
(Rosales 58, Vu Lei 65)

Hetafe - Viljareal 2:2 (1:1)
(Portiljo 13, Maksimović 76 -- Ibora 44, Moreno 87)

Sevilja - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)
(Ben Jeder 44, El Hadadi 92)

Valjadolid - Valensija 0:2 (0:1)
(Soler 36, Rodrigo 52)

Ueska - Leganes 2:1 (0:1)
(Mantovani 56, 83 - Mantovani 39ag)

Selta - Rajo Valjekano 2:2 (0:1)
(Jago Aspas 81. penal, 90+2 - Embarba 29. penal, Medran 71)

Alaves - Đirona 2:1 (1:0)
(Vakaso 40, Kaljeri 83 - Portu 86)

Tabela: Barselona (-1) 86, Atletiko 76, Real (68, Valensija 61, Hetafe 59, Sevilja 59, Espanjol 53, Bilbao 53, Alaves 50, Real Sosijedad 50, Betis 50, Eibar (-1) 46, Leganes 45, Viljareal 44, Levante 44, Valjadolid 41, Selta 41, Đirona 37, Ueska 33, Valjekano 32

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar