Краљица попа као Јованка Орлеанка

За ексклузивно живо извођење новог сингла Футуре у којем јој репујући помаже Куаво, краљица попа одабрала је велико финале 64. издања такмичења „Песма Евровизије“. Као што се и очекује од Мадоне, на евровизијску сцену у Тел Авиву донела је спектакл.

Свијет 19.05.2019 | 15:00
Краљица попа као Јованка Орлеанка
Ви сте сви победници. Окупили сте се овде из свих крајева света да пошаљете поруку љубави, мира, то је најважније од свега - рекла је Мадона водитељу неколико минута пред наступ, обраћајући се такмичарима "Евровизије".

Уследио је њен перформанс, који је многе оставио без текста, а подразумевао је играње под гас-маскама, док је играчице током наступа вукла за косу.

На самом крају друге нумере, степеницама су прошетали парови који су на леђима имали заставе Израела и Палестине, а на овај начин Мадона је желела да позове на мир, ког у том делу света често нема.

Жан Пола Готје: Футуристичка Јованка Орлеанка

Музичка звезда Мадона наступила је у ревијалном делу финала избора за „Песму Евровизије“ у креацији једног од најпознатијих светских дизајнера Жан Пола Готјеа, који је Мадону, како сам каже, замислио као футуристичку Јованку Орлеанку.

„Фантастично је обући Мадону, посебно за 'Евросонг'“, рекао је за Ројтерс, креатор Готје који је присуствовао финалној вечери избора за најбољу песму Европе у Тел Авиву.

Модни дизајнер истакао је да му је инспирација била његова земљакиња Јованка Орлеанка зато што је она као победница – ратница, рецимо.

„Пре 20-30 година Мадона није знала шта је 'Песма Евровизије', а сада пева“, објаснио је Готје који сарађује са Мадоном већ деценијама.



(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Младен Крсман

19.05.2019 15:22

А како је пјевала Мадона ??

ОДГОВОРИТЕ