Ако не уђемо у ЛШ, ми не бисмо да играмо ЛЕ!

Милан жели нагодбу са Уефом! Рачунајте као да смо кажњени и избачени из Европе! Лукаво, само да ли ће проћи. . .

Фудбал 19.05.2019 | 14:32
Ако не уђемо у ЛШ, ми не бисмо да играмо ЛЕ!
Милану и даље над главом виси мач звани финансијски фер-плеј, па челници славног клуба паралелно с ковањем планова за летњу пијацу морају да мисле и на договор са Европском кућом фудбала. Прошле сезоне Росонери су избачени из Европе па онда враћени након добијеног спора пред Европским судом за спортску арбитражу у Лозани. Сада Милан има скроз другачије планове. 

Свесни да не могу да испуне услове које пред њих ставила УЕФА (финансијска стабилизација клуба, балансирање књига улаза и излаза новца), а све то то пролећа 2021, у управи клуба са Сан Сира планирају да направе договор са независном комисијом која контролише ФФП. Миланези би, наиме, уколико не успеју да се домогну четвртог места у Серији А ове сезоне и самим тим пласмана у Лигу шампиона, радо одустали од Лиге Европе. Наравно, под условом да им УЕФА ту сезону одсуства урачуна као казну и да им се "скине с грбаче". 

Милан нема никакав интерес да игра друго по снази европско такмичење. У том случају могао би у потпуности да се посвети првенству и новом нападу на Лигу шампиона, а било би и више времена да се књиге "испеглају". 

Уколико до договора не би дошло и претња УЕФА остала на снази, седмоструки шампион Европе суочио би се са елиминацијом из Европе догодине, а морао би и да плати казну од 12.000.000 евра. 

Рачуница Росонера потпуно је јасна. И има смисла. 

Наравно, Милан би се мука са ФФП-ом најлакше решио уколико би ушао у ЛШ ове сезоне. За тако нешто потребне су му две победе у послдња два кола Серији А и данашња услуга Јувентуса - да туче Аталанту. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар