Ako ne uđemo u LŠ, mi ne bismo da igramo LE!

Milan želi nagodbu sa Uefom! Računajte kao da smo kažnjeni i izbačeni iz Evrope! Lukavo, samo da li će proći. . .

Fudbal 19.05.2019 | 14:32
Ako ne uđemo u LŠ, mi ne bismo da igramo LE!
Milanu i dalje nad glavom visi mač zvani finansijski fer-plej, pa čelnici slavnog kluba paralelno s kovanjem planova za letnju pijacu moraju da misle i na dogovor sa Evropskom kućom fudbala. Prošle sezone Rosoneri su izbačeni iz Evrope pa onda vraćeni nakon dobijenog spora pred Evropskim sudom za sportsku arbitražu u Lozani. Sada Milan ima skroz drugačije planove. 

Svesni da ne mogu da ispune uslove koje pred njih stavila UEFA (finansijska stabilizacija kluba, balansiranje knjiga ulaza i izlaza novca), a sve to to proleća 2021, u upravi kluba sa San Sira planiraju da naprave dogovor sa nezavisnom komisijom koja kontroliše FFP. Milanezi bi, naime, ukoliko ne uspeju da se domognu četvrtog mesta u Seriji A ove sezone i samim tim plasmana u Ligu šampiona, rado odustali od Lige Evrope. Naravno, pod uslovom da im UEFA tu sezonu odsustva uračuna kao kaznu i da im se "skine s grbače". 

Milan nema nikakav interes da igra drugo po snazi evropsko takmičenje. U tom slučaju mogao bi u potpunosti da se posveti prvenstvu i novom napadu na Ligu šampiona, a bilo bi i više vremena da se knjige "ispeglaju". 

Ukoliko do dogovora ne bi došlo i pretnja UEFA ostala na snazi, sedmostruki šampion Evrope suočio bi se sa eliminacijom iz Evrope dogodine, a morao bi i da plati kaznu od 12.000.000 evra. 

Računica Rosonera potpuno je jasna. I ima smisla. 

Naravno, Milan bi se muka sa FFP-om najlakše rešio ukoliko bi ušao u LŠ ove sezone. Za tako nešto potrebne su mu dve pobede u posldnja dva kola Seriji A i današnja usluga Juventusa - da tuče Atalantu. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar