КЛС: Звезда кренула тромо, па одувала Златибор!

Звезда ризиковала па у лаганом ритму победила Златибор! Кошаркаши Црвене звезде су забележили и седму победу у Суперлиги Србије, победом над Златибором у оквиру 7. кола домаћег такмичења.  На крају убедљива победа црвено-белих - 83:57.

Кошарка 18.05.2019 | 19:02
КЛС: Звезда кренула тромо, па одувала Златибор!
Утакмица је одиграна у хали у Железнику, а шампион АБА лиге је на крају славио резултатом 83:57.

Изабраници тренера Милана Томића су утакмицу преломили тек у другом полувремену, иако су били у предности током целог тока меча.

Звезда је на старту успоставила свој ритам игре, али је у другој деоници дозволила гостима да се разиграју и да стигну до свега једног поена заостатка.

Ипак, домаћи тим је са девет поена вишка, колико је било и на крају прве четвртине, отишла на велики одмор, после кога је уследила серија од 9:0 и тиме је победник меча практично био одлучен.

Велике примедбе на понашање својих пулена је имао тренер Томић, али су они успели да се консолидују и оправдају улогу великог фаворита.

Са друге стране, тим из Чајетине је оставио сасвим солидан утисак у првом полувремену, али их је период од четири минута без поена на старту треће деонице оставио без икаквих шанси да угрозе Звезду.

Најефикаснији у редовима београдског тима био је Филип Човић са 16 поена, Огњен Добрић је додао 12, Кеј Си Риверс је додао 11, а двоцифрени је био и Душан Ристић са поеном мање.

На другој страни је одличан утисак оставио некадашњи јуниор Партизана Божидар Бабовић са 15 поена (4-5 тројке), играч који је такође прошао школу “црно-белих“ Богдан Ризнић је додао 11, колико је уписао и искусни центар Радомир Маројевић.

Прво полувреме ће Црвеној звезди служити као блажа опомена, а других 20 минута против Златибора као пример како треба да игра. Црвено-бели су мало трокирали на старту, допустили гостима да се врате после 14 поена заостатка, али је трећа деоница отклонила све дилеме па је Милан Томић дошао до седме победе у шампионату Србије - 83:57.

Најефикаснији у победи Звезде били су Филип Човић са 16 поена, Огњен Добрић са 12 и Кеј Си Риверс са 11 убачених поена.

Златибор се на овој утакмици држао све до резултата 11:10, али је потом Црвена звезда почела рапидно да диже предност и брло брзо је стигла до 14 поена предности већ у првој четвртини када су црвено-бели повели с 25:11. Многи су тада помислили да је све готово, али су исти били врло изненађени што је Звезда упала у контраритам па су гости половином друге четвртине стигли поново на само поен заостатка када је на семафору стајало 36:35.

Црвено-бели су схватили да нема шале, па су до полувремена повели са 44:35 што им свакако није гарантовало да ће из овог меча изаћи као победници. И ту предност тим Милана Томића је имао захваљујући Филипу Човићу, Огњену Добрићу и Мајклу Оџу који су деловали најмотивисаније.

Очекивала се реакција Црвене звезде, сигурно је и Томић одржао говор на полувремену и то се видело. Црвено-бели су истрчали на паркет наоштрени и отворили друго полувреме са серијом 10:0. И ту је утакмица преломљена. Чекали смо да видимо може ли Златибор поново да сустигне, да истопи предност, али то се није догодило и Звезда је на крају убедљиво славила.

Иначе, уместо у дворани Александар Николић, српски шампион је Златибор дочекао у дворани ФМП Арена у Железнику, због обавеза одбојкашке репрезентације Србије. Подсећамо, Црвена звезда је први сусрет ових тимова добила резултатом 82:68.

Данас је мало слабије играла прво полувреме, али је одрадила посао и додатно учврстила прву позицију.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ: Црвена звезда - Златибор 83:57 (25:16, 19:19, 26:12, 13:10)
Дворана: ФМП Арена
Судије: Белошевић, Мрдак, Јурас

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Оџо 7, Добрић 12, Давидовац 7, Фаје 6, Берон 6, Ненадић 4, Симанић 2, Кешељ, Човић 16, Раданов 2, Риверс 11, Ристић 10

ЗЛАТИБОР: Ризнић 11, Маројевић 11, Воркапић 8, Рондовић 5, Николић, Бабовић 15, Смоловић 2, Чорбић, Весовић, Крстајић 5

СУПЕРЛИГА - 7. коло

Субота:

ОКК Београд - Дунав 88:92
/Станић 19 - Шућов 25/

Црвена звезда – Златибор 83:57
/Човић 16 - Бабовић 15/

Борац Чачак - ФМП Железник у току

Табела: Црвена звезда 7-0, ФМП 5-1, Борац 4-2, Златибор 2-5, ОКК Београд 1-6, Дунав 1-6.

Парови 8. кола (среда): Златибор - ОКК Београд, ФМП Железник - Црвена звезда, Дунав - Борац.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар