KLS: Zvezda krenula tromo, pa oduvala Zlatibor!

Zvezda rizikovala pa u laganom ritmu pobedila Zlatibor! Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili i sedmu pobedu u Superligi Srbije, pobedom nad Zlatiborom u okviru 7. kola domaćeg takmičenja.  Na kraju ubedljiva pobeda crveno-belih - 83:57.

Košarka 18.05.2019 | 19:02
KLS: Zvezda krenula tromo, pa oduvala Zlatibor!
Utakmica je odigrana u hali u Železniku, a šampion ABA lige je na kraju slavio rezultatom 83:57.

Izabranici trenera Milana Tomića su utakmicu prelomili tek u drugom poluvremenu, iako su bili u prednosti tokom celog toka meča.

Zvezda je na startu uspostavila svoj ritam igre, ali je u drugoj deonici dozvolila gostima da se razigraju i da stignu do svega jednog poena zaostatka.

Ipak, domaći tim je sa devet poena viška, koliko je bilo i na kraju prve četvrtine, otišla na veliki odmor, posle koga je usledila serija od 9:0 i time je pobednik meča praktično bio odlučen.

Velike primedbe na ponašanje svojih pulena je imao trener Tomić, ali su oni uspeli da se konsoliduju i opravdaju ulogu velikog favorita.

Sa druge strane, tim iz Čajetine je ostavio sasvim solidan utisak u prvom poluvremenu, ali ih je period od četiri minuta bez poena na startu treće deonice ostavio bez ikakvih šansi da ugroze Zvezdu.

Najefikasniji u redovima beogradskog tima bio je Filip Čović sa 16 poena, Ognjen Dobrić je dodao 12, Kej Si Rivers je dodao 11, a dvocifreni je bio i Dušan Ristić sa poenom manje.

Na drugoj strani je odličan utisak ostavio nekadašnji junior Partizana Božidar Babović sa 15 poena (4-5 trojke), igrač koji je takođe prošao školu “crno-belih“ Bogdan Riznić je dodao 11, koliko je upisao i iskusni centar Radomir Marojević.

Prvo poluvreme će Crvenoj zvezdi služiti kao blaža opomena, a drugih 20 minuta protiv Zlatibora kao primer kako treba da igra. Crveno-beli su malo trokirali na startu, dopustili gostima da se vrate posle 14 poena zaostatka, ali je treća deonica otklonila sve dileme pa je Milan Tomić došao do sedme pobede u šampionatu Srbije - 83:57.

Najefikasniji u pobedi Zvezde bili su Filip Čović sa 16 poena, Ognjen Dobrić sa 12 i Kej Si Rivers sa 11 ubačenih poena.

Zlatibor se na ovoj utakmici držao sve do rezultata 11:10, ali je potom Crvena zvezda počela rapidno da diže prednost i brlo brzo je stigla do 14 poena prednosti već u prvoj četvrtini kada su crveno-beli poveli s 25:11. Mnogi su tada pomislili da je sve gotovo, ali su isti bili vrlo iznenađeni što je Zvezda upala u kontraritam pa su gosti polovinom druge četvrtine stigli ponovo na samo poen zaostatka kada je na semaforu stajalo 36:35.

Crveno-beli su shvatili da nema šale, pa su do poluvremena poveli sa 44:35 što im svakako nije garantovalo da će iz ovog meča izaći kao pobednici. I tu prednost tim Milana Tomića je imao zahvaljujući Filipu Čoviću, Ognjenu Dobriću i Majklu Odžu koji su delovali najmotivisanije.

Očekivala se reakcija Crvene zvezde, sigurno je i Tomić održao govor na poluvremenu i to se videlo. Crveno-beli su istrčali na parket naoštreni i otvorili drugo poluvreme sa serijom 10:0. I tu je utakmica prelomljena. Čekali smo da vidimo može li Zlatibor ponovo da sustigne, da istopi prednost, ali to se nije dogodilo i Zvezda je na kraju ubedljivo slavila.

Inače, umesto u dvorani Aleksandar Nikolić, srpski šampion je Zlatibor dočekao u dvorani FMP Arena u Železniku, zbog obaveza odbojkaške reprezentacije Srbije. Podsećamo, Crvena zvezda je prvi susret ovih timova dobila rezultatom 82:68.

Danas je malo slabije igrala prvo poluvreme, ali je odradila posao i dodatno učvrstila prvu poziciju.

SUPERLIGA SRBIJE: Crvena zvezda - Zlatibor 83:57 (25:16, 19:19, 26:12, 13:10)
Dvorana: FMP Arena
Sudije: Belošević, Mrdak, Juras

CRVENA ZVEZDA: Odžo 7, Dobrić 12, Davidovac 7, Faje 6, Beron 6, Nenadić 4, Simanić 2, Kešelj, Čović 16, Radanov 2, Rivers 11, Ristić 10

ZLATIBOR: Riznić 11, Marojević 11, Vorkapić 8, Rondović 5, Nikolić, Babović 15, Smolović 2, Čorbić, Vesović, Krstajić 5

SUPERLIGA - 7. kolo

Subota:

OKK Beograd - Dunav 88:92
/Stanić 19 - Šućov 25/

Crvena zvezda – Zlatibor 83:57
/Čović 16 - Babović 15/

Borac Čačak - FMP Železnik u toku

Tabela: Crvena zvezda 7-0, FMP 5-1, Borac 4-2, Zlatibor 2-5, OKK Beograd 1-6, Dunav 1-6.

Parovi 8. kola (sreda): Zlatibor - OKK Beograd, FMP Železnik - Crvena zvezda, Dunav - Borac.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar