Евровизијска сала окована полицијом

- Док певачи приводе крају припреме за вечерашњи наступ на Евровизији у Тел Авиву израелска полиција је формирала кордон високог безбедносног ступња око дворане.

Свијет 18.05.2019 | 18:39
Евровизијска сала окована полицијом
Кордон је формиран око дворане у којој се такмичење одиграва да би онемогућила нападе или протесте оних који бојкотују манифестацију и позивају фанове да избегавају догађај.

Овогодишње међународно музичко такмичење у којем учествује 41 земља било је у фокусу пропалестинских апела на бојкот у знак протеста против израелске политике на Западној обали и у Гази, преноси Ројтерс.

Нико од финалиста или медијских покровитеља није се повукао, али организатори имају обезбеђење у хали у случају да активисти покушају да прекину лајв пренос финала или да извођачи одрже протест на позорници.

У знак протеста против такмичења за песму Евровизије које је почело у уторак у Тел Авиву, палестински, израелски и међународни активисти организовали су три догађаја - у уторак "Поруку из Газе" и "Глобалвижен" и "Газавижен" које ће бити одржане у суботу после Рамазана.

Циљ "Поруке из Газе" је да покаже да Газа "пева и воли мир и одбацује израелску окупацију и њене злочине кроз уметност и музику", известила је палестинска агенција Сафа.

"Газавижен", који у суботу организује организација "Ми нисмо бројеви", онлајн је пројекат који протестује против Израела који "бесрамно употребљава Евровизију као део кампање ''Бренд Исраел'' како би се опрао и одвратио пажњу од својих ратних злочина над Палестинцима".

У исто време кад и финале Евровизије биће организован и "Глобалвижен", који организују активисти који тврде да се Евровизија користи да "прикрије страшну реалност, као што је континуирана војна и културна репресија над палестинским заједницама и континуирано брисање палестинске земље".

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар