Јокића нема међу кандидатима за МВП!

Јокић изостављен, Јанис, Џорџ и Харден кандидати за МВП награду.  НБА је саопштила имена играча који улазе у ужи круг за награде ове сезоне, а на списку од три играча нажалост нема кошаркаша Денвера Николе Јокића.  МВП трка: Тројица у игри, без Николе Јокића.  Српски центар одиграо је маестралну сезону, али за то ипак неће бити награђен најпрестижнијим индивидуалним признањем.

Кошарка 18.05.2019 | 21:36
Јокића нема међу кандидатима за МВП!
Јокићеву позицију је значајно ослабило испадање Денвера од Портланда у полуфиналној серији плеј-офа на Западу, тако да су у ужем избору остали Јанис Адетокумбо, Пол Џорџ и Џејмс Харден.

Занимљиво је да од именовиних играча само још Јанис Адетокумбо игра у плеј-офу, тачније у финалу на Истоку. Његови Милвоки Бакси воде против Торонта са 2:0 пред наставак серије у понедељак.

Адетокумбо је у просеку бележио 27.1 поен, 12.5 скокова и 1.5 блок по утакмици у лигашком делу такмичења.

Када је реч о Полу Џорџу, он је у дресу Оклахоме бележио у просеку 28 поена, 8.2 скока и 4.1 асистенције

Харден је прошле сезоне понео признање МВП играча, а ове сезоне има изузетне шутерске резултате, пошто има 36.1 поен по утакмици.

Саопштено је да ће имена победника бити позната 24. јуна када ће и Меџик Џонсон и Лери Бирд добити награде за животно дело.

НБА лига објавила је списак од три имена кандидата за награду "најкориснији играч сезоне" (МВП) и на њој, нажалост, нема Николе Јокића.

Иако је и тимски и индивидуално направио огроман искорак и иако је био један од најбољих играча лиге, српски центар ипак није ушао у најужу конкуренцију за трофеј "Морис Подолоф".

Потенцијални кандидати за МВП признање су прошлогодишњи лауреат Џејмс Харден (Хјустон Рокитс), Јанис Адетокумбо (Милвоки Бакс) и Пол Џорџ (Оклахома сити Тандер).

Грчко чудо природе, Адетокумбо, једини је играч са списка који није отишао на одмор и који се и даље такмичи у плеј-офу. И то веома успешно, јер је прошле ноћи предводио Баксе у другој победи у серији против Торонта.

Из шампионског састава Голден Стејта нико. Мада ће се многи запитати како то да нема ни КевинаДурента, ни Стефона Карија, суштина је да се ниједан од њих двојице, нити било ко од саиграча, није истакао у основном делу сезоне, па се није ни пробио на листу кандидата за најбољег играча НБА лиге, на којој су – објавила је званично та организација – Јанис Адетокунбо (Милвоки), Џејмс Харден (Хјустон) и Пол Џорџ (Оклахома).

Свако са својим адутима, мада се чини да Грк има највеће шансе да 24. јуна на манифестацији у Санта Моники буде проглашен за МВП-а, јер је најбољи појединац Бакса у најбољој сезони овог клуба још од 2001. Миливоки је тренутно у предности над Торонтом у финалу Источне конференције (2:0), велике заслуге за тај успех приписују се баш Адетокунбу и он је први фаворит за најбољег играча сезоне. Нешто мање шансе дају се Хардену, који је просечно бележио 36,1 поен по мечу, али је застао у полуфиналу Запада против Ратника, док аналичати тек на треће место свеставају Џорџа.

Адетокунбо и Џорџ су кандидати и за најбољег одбрамбеног играча сезоне, с тим да је конкуренцију заоштрио лањски лауреат Руди Гобер из Јуте.

НБА лига саопштила је имена номинованих за свих шест индивидуалних награда у сезони 2018/19.

Најбољи шести играч: Лу Вилијамс, Мотрез Херел (обојица из Клиперса) и Домантас Сабонис (Индијана)

Руки године: Лука Дончић (Далас), Треј Јанг (Атланта) и Деантре Ејтон (Финикс Санси)

Тренер године: Мајк Мелоун (Денвер), Мајк Баденхолзер (Милвоки) и Док Риверс (Клиперси).

Играч који је највише напредовао: Паскал Сиакам (Торонто), Деарон Фокс (Сакраменто) и Данђело Расел (Бруклин)

Дефанзивац године: Јанис Адетокумбо (Милвоки), Пол Џорџ (Оклахома) и Руди Гобер (Јута).

Сва индивидуална признања биће додељена 24. јуна у Лос Анђелесу, на годишњој свечаности лиге коју ће водити легендарни Шакил О'Нил.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар