Jokića nema među kandidatima za MVP!

Jokić izostavljen, Janis, Džordž i Harden kandidati za MVP nagradu.  NBA je saopštila imena igrača koji ulaze u uži krug za nagrade ove sezone, a na spisku od tri igrača nažalost nema košarkaša Denvera Nikole Jokića.  MVP trka: Trojica u igri, bez Nikole Jokića.  Srpski centar odigrao je maestralnu sezonu, ali za to ipak neće biti nagrađen najprestižnijim individualnim priznanjem.

Košarka 18.05.2019 | 21:36
Jokića nema među kandidatima za MVP!
Jokićevu poziciju je značajno oslabilo ispadanje Denvera od Portlanda u polufinalnoj seriji plej-ofa na Zapadu, tako da su u užem izboru ostali Janis Adetokumbo, Pol Džordž i Džejms Harden.

Zanimljivo je da od imenovinih igrača samo još Janis Adetokumbo igra u plej-ofu, tačnije u finalu na Istoku. Njegovi Milvoki Baksi vode protiv Toronta sa 2:0 pred nastavak serije u ponedeljak.

Adetokumbo je u proseku beležio 27.1 poen, 12.5 skokova i 1.5 blok po utakmici u ligaškom delu takmičenja.

Kada je reč o Polu Džordžu, on je u dresu Oklahome beležio u proseku 28 poena, 8.2 skoka i 4.1 asistencije

Harden je prošle sezone poneo priznanje MVP igrača, a ove sezone ima izuzetne šuterske rezultate, pošto ima 36.1 poen po utakmici.

Saopšteno je da će imena pobednika biti poznata 24. juna kada će i Medžik Džonson i Leri Bird dobiti nagrade za životno delo.

NBA liga objavila je spisak od tri imena kandidata za nagradu "najkorisniji igrač sezone" (MVP) i na njoj, nažalost, nema Nikole Jokića.

Iako je i timski i individualno napravio ogroman iskorak i iako je bio jedan od najboljih igrača lige, srpski centar ipak nije ušao u najužu konkurenciju za trofej "Moris Podolof".

Potencijalni kandidati za MVP priznanje su prošlogodišnji laureat Džejms Harden (Hjuston Rokits), Janis Adetokumbo (Milvoki Baks) i Pol Džordž (Oklahoma siti Tander).

Grčko čudo prirode, Adetokumbo, jedini je igrač sa spiska koji nije otišao na odmor i koji se i dalje takmiči u plej-ofu. I to veoma uspešno, jer je prošle noći predvodio Bakse u drugoj pobedi u seriji protiv Toronta.

Iz šampionskog sastava Golden Stejta niko. Mada će se mnogi zapitati kako to da nema ni KevinaDurenta, ni Stefona Karija, suština je da se nijedan od njih dvojice, niti bilo ko od saigrača, nije istakao u osnovnom delu sezone, pa se nije ni probio na listu kandidata za najboljeg igrača NBA lige, na kojoj su – objavila je zvanično ta organizacija – Janis Adetokunbo (Milvoki), Džejms Harden (Hjuston) i Pol Džordž (Oklahoma).

Svako sa svojim adutima, mada se čini da Grk ima najveće šanse da 24. juna na manifestaciji u Santa Moniki bude proglašen za MVP-a, jer je najbolji pojedinac Baksa u najboljoj sezoni ovog kluba još od 2001. Milivoki je trenutno u prednosti nad Torontom u finalu Istočne konferencije (2:0), velike zasluge za taj uspeh pripisuju se baš Adetokunbu i on je prvi favorit za najboljeg igrača sezone. Nešto manje šanse daju se Hardenu, koji je prosečno beležio 36,1 poen po meču, ali je zastao u polufinalu Zapada protiv Ratnika, dok analičati tek na treće mesto svestavaju Džordža.

Adetokunbo i Džordž su kandidati i za najboljeg odbrambenog igrača sezone, s tim da je konkurenciju zaoštrio lanjski laureat Rudi Gober iz Jute.

NBA liga saopštila je imena nominovanih za svih šest individualnih nagrada u sezoni 2018/19.

Najbolji šesti igrač: Lu Vilijams, Motrez Herel (obojica iz Klipersa) i Domantas Sabonis (Indijana)

Ruki godine: Luka Dončić (Dalas), Trej Jang (Atlanta) i Deantre Ejton (Finiks Sansi)

Trener godine: Majk Meloun (Denver), Majk Badenholzer (Milvoki) i Dok Rivers (Klipersi).

Igrač koji je najviše napredovao: Paskal Siakam (Toronto), Dearon Foks (Sakramento) i Danđelo Rasel (Bruklin)

Defanzivac godine: Janis Adetokumbo (Milvoki), Pol Džordž (Oklahoma) i Rudi Gober (Juta).

Sva individualna priznanja biće dodeljena 24. juna u Los Anđelesu, na godišnjoj svečanosti lige koju će voditi legendarni Šakil O'Nil.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar