Има ли Србина да га Сале неће у Виртусу?!

После Теа, Лучића и Јовића, још двојица су мета! Српски селектор жели малу српску репрезентацију у Болоњи.

Кошарка 18.05.2019 | 20:55
Има ли Србина да га Сале неће у Виртусу?!
Александар Ђорђевич је током клупске тренерске каријере стекао етикету стручњака који највише верује својим земљацима. У Панатинаикос је довео Радуљицу, Кузмића и Павловића, у Бајерн Мачвана, Јовића и Лучића, а сада и у Виртусу из Болоње жели неколицину српских играча.

Ђорђевић је освајањем ФИБА Лиге шампиона донекле вратио стари сјај некадашњем великану италијанске и европске кошарке. Подигао је себи рејтинг и зарадио додатни кредит код управе клуба. Виртус сада има амбициозан план да привуче нека звучна имена европске кошарке и прво се врати на трон италијанске кошраке, а потом и у врх европске. Очекују се атрактивна појачања наредног лета, а на листи жеља доминирају српски кошаркаши са којима Ђорђевић сарађује или је већ сарађивао у репрезентацији.

Прво се помињало да жели Стефана Јовића којем ситиче уговор са Бајерном, али га жели и много моћнији Макаби из Тел Авива. Потом је као бомба одјекнула вест да Ђорђевић инсистира на довођењу Милоша Теодосића, а да је управа Виртуса понудила сјајном плеју уговор вредан 2.300.000 евра за две године. Локални медији су писали да је Салетова жеља и Владимир Лучичћ којег је довео у Бајерн, а овог лета му такође истиче уговор са немачким клубом.

Углкедна Република из Болоње сада пише да су Ђорђевићеве жеље Милан Мачван и Стефан Марковић.

Очигледно да Ђорђевић инсистира на српском плејмејкеру и да би у идеалној варијанти желео Теодосићаи још једног између Јовића и Марковића. Како је Јовић велика жеља Сферопулоса у Макабију, можда је реалније да се домогне Марковићевог потписа. Бивши српски репрезентативац ће такође бити слободан играч пошто му истиче уговор са Химкијем, а са Ђорђевићем је током репрезентативне каријере имао сјајну сарадњу.

Што се Мачвана тиче, и он ће бити слободан играч на крају сезоне пошто му истиче двогодишњи уговор током којег није много играо. У последњих годину и по дана је доживео две тешке повреде колена због којих је пропустио скоро целу ову сезону и половину прошле. И он је сарађивао са Ђорђевићем у репрезентацији, а неизвесно је да ли ће се наћи на списку за Мундобаскета наредног лета због свега што се дешавало са повредама у претходном периоду.

У Виртусу већ игра српски центар Дејан Кравић који је баш код Ђорђевића пре пет година први пут дошао на шири списак репрезентације Србије. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар