Ima li Srbina da ga Sale neće u Virtusu?!

Posle Tea, Lučića i Jovića, još dvojica su meta! Srpski selektor želi malu srpsku reprezentaciju u Bolonji.

Košarka 18.05.2019 | 20:55
Ima li Srbina da ga Sale neće u Virtusu?!
Aleksandar Đorđevič je tokom klupske trenerske karijere stekao etiketu stručnjaka koji najviše veruje svojim zemljacima. U Panatinaikos je doveo Raduljicu, Kuzmića i Pavlovića, u Bajern Mačvana, Jovića i Lučića, a sada i u Virtusu iz Bolonje želi nekolicinu srpskih igrača.

Đorđević je osvajanjem FIBA Lige šampiona donekle vratio stari sjaj nekadašnjem velikanu italijanske i evropske košarke. Podigao je sebi rejting i zaradio dodatni kredit kod uprave kluba. Virtus sada ima ambiciozan plan da privuče neka zvučna imena evropske košarke i prvo se vrati na tron italijanske košrake, a potom i u vrh evropske. Očekuju se atraktivna pojačanja narednog leta, a na listi želja dominiraju srpski košarkaši sa kojima Đorđević sarađuje ili je već sarađivao u reprezentaciji.

Prvo se pominjalo da želi Stefana Jovića kojem sitiče ugovor sa Bajernom, ali ga želi i mnogo moćniji Makabi iz Tel Aviva. Potom je kao bomba odjeknula vest da Đorđević insistira na dovođenju Miloša Teodosića, a da je uprava Virtusa ponudila sjajnom pleju ugovor vredan 2.300.000 evra za dve godine. Lokalni mediji su pisali da je Saletova želja i Vladimir Lučičć kojeg je doveo u Bajern, a ovog leta mu takođe ističe ugovor sa nemačkim klubom.

Uglkedna Republika iz Bolonje sada piše da su Đorđevićeve želje Milan Mačvan i Stefan Marković.

Očigledno da Đorđević insistira na srpskom plejmejkeru i da bi u idealnoj varijanti želeo Teodosićai još jednog između Jovića i Markovića. Kako je Jović velika želja Sferopulosa u Makabiju, možda je realnije da se domogne Markovićevog potpisa. Bivši srpski reprezentativac će takođe biti slobodan igrač pošto mu ističe ugovor sa Himkijem, a sa Đorđevićem je tokom reprezentativne karijere imao sjajnu saradnju.

Što se Mačvana tiče, i on će biti slobodan igrač na kraju sezone pošto mu ističe dvogodišnji ugovor tokom kojeg nije mnogo igrao. U poslednjih godinu i po dana je doživeo dve teške povrede kolena zbog kojih je propustio skoro celu ovu sezonu i polovinu prošle. I on je sarađivao sa Đorđevićem u reprezentaciji, a neizvesno je da li će se naći na spisku za Mundobasketa narednog leta zbog svega što se dešavalo sa povredama u prethodnom periodu.

U Virtusu već igra srpski centar Dejan Kravić koji je baš kod Đorđevića pre pet godina prvi put došao na širi spisak reprezentacije Srbije. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar