Ни Кина, ни Арапи?!

Милојевића циљају грчки великани! Тренер Црвене звезде све занимљивији иностраним клубовима.

Фудбал 18.05.2019 | 17:41
Ни Кина, ни Арапи?!
Владан Милојевић се још није изјаснио о будућности, али све су прилике да после две године напушта клупу Црвене звезде. Како рече недавно „шансе су 50:50, разговараћемо...“

Све наводи на закључак да је сјајни стручњак дошао до максимума у Србији. За две године је направио чудесне ствари. Вратио је Звезду у Лигу Европе, обезбедио јој европско пролеће, увео је у Лигу шампиона, донео јој тамо победу над овогодишњим финалистом, освојио је две титуле, на корак је од дупле круне, нема ниједан пораз у шест дербија од Партизана, афирмисао је гомилу играча, донео клубу огроман финансијски добитак, вратио позитиван имиџ институцији тренера Црвене звезде...

Урадио је за две године ствари које неко не би за 10 и разумљиво је да размишља о одласку. Није прерастао клуб Звездине величине, али је свакако перастао тужни амбијент српског фудбала из којег беже сви који нешто вреде и имају амбицију да се баве озбиљним фудбалом.

Милојевић још од јесенас има уносне понуде кинеских и арапских клубова које су далеко веће од актуелних 40.000 евра колико зарађује месечно на стадиону Рајко Митић. Из финансијског угла су то сјајне понуде, али из спортског угла то није корак напред у односу на Црвену звеузду.

Међутим, корак напред би могао да буде у Грчкој!

Земља у којој је Милојевић провео део играчке и тренерске каријере, у којој су му рођена и одрасла деца и у којој је стекао завидан углед би могла да буде наредне станица после Црвене звезде.

Грчки медији пишу да су атински великани АЕК и Олимпијакос заинтересовани за Милојевића. Наводи се да је човек из управе АЕК-а још пре неколико недеља успоставио контакте са Милојевићем да би испитао терен и ослушнуо какве су шансе. За сада нема конкретних информација осим да АЕК испипава ситуацију. На клупи атинског клуба седи искусни Маноло Хименез који се зимус вратио у клуб и започео трећи мандат, а има уговор на још годину дана. Међутим, није освојио ништа ове сезоне, поражен је у финалу купа од ПАОК-а, а у првенству је извисио за место које води у Лигу шампиона. Резултати нису какви су се очекивали због чега би могло да дође до промене на клупи.

Ни Педро Мартинс на клупи Олимпијакоса се није прославио у актуелној сезони. Друго место, испадање у четвртфиналу националног купа и шеснаестини финала Лиге Европе не задовољавају апетите Олимпијакоса. Португалац има уговор на још годину дана, али у Пиреју су се тренери мењали као чарапе и нико није сигуран код Вангелиса Маринакиса. Зато се ових дана по тамошњим медијима провлачи име Владана Милојевића као могућег тренера најтофејнијег грчког клуба.

Милојевић се већ доказао у Грчкој бележећи сјајне резултате на клупи скромног Паниониоса, али му је сада рејтинг порастао и у обзир долазе само најјачи клубови.

У Црвеној звезди се још не мире са одласком најбољег тренера у овом веку, покушаће да га задрже, али не зависи само од њих. Милојевић је навикао да помера границе и да напредује из сезоне у сезону, а више од овог што је до сада узрадио, делује прилично немогуће. Мада је он навикао звездаше да је немогуће уствари могуће... 

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар