Ni Kina, ni Arapi?!

Milojevića ciljaju grčki velikani! Trener Crvene zvezde sve zanimljiviji inostranim klubovima.

Fudbal 18.05.2019 | 17:41
Ni Kina, ni Arapi?!
Vladan Milojević se još nije izjasnio o budućnosti, ali sve su prilike da posle dve godine napušta klupu Crvene zvezde. Kako reče nedavno „šanse su 50:50, razgovaraćemo...“

Sve navodi na zaključak da je sjajni stručnjak došao do maksimuma u Srbiji. Za dve godine je napravio čudesne stvari. Vratio je Zvezdu u Ligu Evrope, obezbedio joj evropsko proleće, uveo je u Ligu šampiona, doneo joj tamo pobedu nad ovogodišnjim finalistom, osvojio je dve titule, na korak je od duple krune, nema nijedan poraz u šest derbija od Partizana, afirmisao je gomilu igrača, doneo klubu ogroman finansijski dobitak, vratio pozitivan imidž instituciji trenera Crvene zvezde...

Uradio je za dve godine stvari koje neko ne bi za 10 i razumljivo je da razmišlja o odlasku. Nije prerastao klub Zvezdine veličine, ali je svakako perastao tužni ambijent srpskog fudbala iz kojeg beže svi koji nešto vrede i imaju ambiciju da se bave ozbiljnim fudbalom.

Milojević još od jesenas ima unosne ponude kineskih i arapskih klubova koje su daleko veće od aktuelnih 40.000 evra koliko zarađuje mesečno na stadionu Rajko Mitić. Iz finansijskog ugla su to sjajne ponude, ali iz sportskog ugla to nije korak napred u odnosu na Crvenu zveuzdu.

Međutim, korak napred bi mogao da bude u Grčkoj!

Zemlja u kojoj je Milojević proveo deo igračke i trenerske karijere, u kojoj su mu rođena i odrasla deca i u kojoj je stekao zavidan ugled bi mogla da bude naredne stanica posle Crvene zvezde.

Grčki mediji pišu da su atinski velikani AEK i Olimpijakos zainteresovani za Milojevića. Navodi se da je čovek iz uprave AEK-a još pre nekoliko nedelja uspostavio kontakte sa Milojevićem da bi ispitao teren i oslušnuo kakve su šanse. Za sada nema konkretnih informacija osim da AEK ispipava situaciju. Na klupi atinskog kluba sedi iskusni Manolo Himenez koji se zimus vratio u klub i započeo treći mandat, a ima ugovor na još godinu dana. Međutim, nije osvojio ništa ove sezone, poražen je u finalu kupa od PAOK-a, a u prvenstvu je izvisio za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Rezultati nisu kakvi su se očekivali zbog čega bi moglo da dođe do promene na klupi.

Ni Pedro Martins na klupi Olimpijakosa se nije proslavio u aktuelnoj sezoni. Drugo mesto, ispadanje u četvrtfinalu nacionalnog kupa i šesnaestini finala Lige Evrope ne zadovoljavaju apetite Olimpijakosa. Portugalac ima ugovor na još godinu dana, ali u Pireju su se treneri menjali kao čarape i niko nije siguran kod Vangelisa Marinakisa. Zato se ovih dana po tamošnjim medijima provlači ime Vladana Milojevića kao mogućeg trenera najtofejnijeg grčkog kluba.

Milojević se već dokazao u Grčkoj beležeći sjajne rezultate na klupi skromnog Panioniosa, ali mu je sada rejting porastao i u obzir dolaze samo najjači klubovi.

U Crvenoj zvezdi se još ne mire sa odlaskom najboljeg trenera u ovom veku, pokušaće da ga zadrže, ali ne zavisi samo od njih. Milojević je navikao da pomera granice i da napreduje iz sezone u sezonu, a više od ovog što je do sada uzradio, deluje prilično nemoguće. Mada je on navikao zvezdaše da je nemoguće ustvari moguće... 

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar